Tags: , ,

Educanon; flipping the classroom in een handomdraai

Flipping the classroom? Deze app maakt een goede les heel eenvoudig samen te stellen. Zet het juiste videomateriaal achter elkaar op je storyboard, voor zie het van vragen en eventuele extra tekst en deel het met je klas.

Gebruiksvriendelijke interface

Educanon is een handige tool die het mogelijk maakt film in te zetten voor je flip- the- classroom- lessen. De tool kent een overzichtelijke opzet en is gebruiksvriendelijk. Voor docent zowel als voor de student. Het fungeert als een interface van waaruit je video’s kunt openen en vervolgens naar believen kunt bewerken en van vragen voorzien. De app is gratis en tegen relatief kleine bijdrage zijn extra opties mogelijk.

Easy does it

Zo kun je naar hartenlust knippen en plakken en op elk gewenst moment vragen invoegen. De werkbladen verschijnen in één beeld zodat je overzicht houdt over bijvoorbeeld het verloop van de video les maar ook het materiaal waaruit je de les opbouwt. In een paar minuten kun je zo een les klaar hebben. De vragen verschijnen voor de leerling ook in een deelscherm en zijn multiple choice dan wel open.

Meekijken met leerling

Aangezien de leerlingen zelf ook inloggen in de app kan de docent meekijken met de respons van de groep. Deze informatie geeft de docent weer inzicht in hoe de stof beleeft is en dus wat hij kan verwachten in de contact les. Eventuele moeilijke passages kunnen van extra tekst (uitleg) worden voorzien en ook is het mogelijk goede antwoorden in de tijdlijn te verwerken voor . De leerling kan namelijk niet vooruit spoelen zoals bij een doorsnee applicatie.

Lessen zijn makkelijk te delen met collega’s en via de kalender in de applicatie kan men ook lessen vooruit plannen. De Betaalversie biedt ook de mogelijkheid leerling gegevens direct te importeren naar cijferlijsten.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook interessant

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

Whitepaper Docent de dupe van technologie

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Nog geen lid? Registreer geheel vrijblijvend.

Al een account? Log hier in.

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

App

Menu