Tags: ,

Ozobot

Ozobot is een klein robotje dat kinderen zelf kunnen programmeren. Dit programmeren doen zij aan de hand van kleurcodes. Met de lichtsensoren aan de onderkant van de robot leest het robotje deze kleurcodes.

Programmeren wordt steeds belangrijker, daarnaast is er een groot tekort aan goede programmeurs. Ozobot heeft om die reden een robotje met oneindig veel programmeermogelijkheden ontwikkeld. Hierdoor worden kinderen al op jonge leeftijd gemotiveerd om de basis van het programmeren te leren.

Ozobot: Educatieve robot met oneindige programmeermogelijkheden.

Ozobot is een klein robotje dat kinderen zelf kunnen programmeren. Dit programmeren doen zij aan de hand van kleurcodes. Met de lichtsensoren aan de onderkant van de robot leest het robotje deze kleurcodes. Hierdoor kunnen kinderen opdrachten klaarzetten voor de robot, wat in feite de basis van het programmeren is. Ozobot is vooral geschikt voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar.

Dit robotje van nog geen 3 centimeter in diameter brengt vanaf groep 3 leven in de technieklessen.

Kinderen tekenen een lijn uit waarover de Ozobot beweegt. Met het tekenen van de lijnen geven kinderen instructies door aan de robot. Door het tekenen van bepaalde kleurcodes kunnen zij de robot bepaalde acties meegeven. Bijvoorbeeld door het robotje harder of zachter te laten gaan. Daarnaast zijn er nog veel andere mogelijkheden, zoals het robotje laten draaien of door het robotje naar links of naar rechts te laten bewegen. Het kleine robotje kan wel tot 500 programmeercodes onthouden.

Met de kleurensensor aan de onderkant kan het robotje de kleurcodes lezen en voert hij de actie uit die past bij de betreffende kleurcode uit.

Naast lijnen tekenen op papier zijn er ook Ozobot apps waarmee je de robot kan programmeren. De apps zijn te installeren op zowel Android als iOS toestellen. Met deze apps kan je onder andere lijnen tekenen, opdrachten uitvoeren en spelletjes spelen.

Tip: Bekijk deze blog of bezoek de website voor meer informatie.

Tags: ,

Ook interessant

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper didactiek

didactiek download

Whitepaper HR

HR download onderwijs

Whitepaper leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper organiseren

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

Whitepaper technologie

Onderwijs Technologie download

Ledenonderzoek

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu