Tags: ,

Dialoogtafel – Waarom spelen moet!

Deze dialoogtafel is onderdeel van het programma voor het Onderwijs Innovatie Festival op woensdag 24 mei 2023.

Omschrijving dialoogtafel

Als leerkracht van het jonge kind leg je het onmisbare fundament voor een leven lang leren. Spel en interactie met de omgeving (en leerkracht) zijn daarbij essentieel. Maar hoe doe je dit in de praktijk? Wat is eigenlijk het verschil tussen spelend leren en lerend spelen? 

Wat nemen de deelnemers mee?

Stukje breinontwikkeling, hoe leert een jong kind. Rijke leeromgeving. Hoe creëer je deze en waarom is deze zo belangrijk. Wat is eigenlijk spelen en hoe helpt je als leerkracht kinderen echt verder in hun ontwikkeling tijdens HUN spel. 

Over de gespreksleider

Ik ben Kim en ik werk al ruim 25 jaar in het onderwijs. Eerst een paar jaar als leerkracht maar na een paar jaar voor de klas dacht ik “ik kan meer kinderen/groepen bereiken, het onderwijs verbeteren op een andere plek”.  Toen ben ik leidinggevende geworden. Ik heb ruim 12 jaar als schoolleider gewerkt in oa het Cluster 2 onderwijs. Ik merkte als leidinggevende dat ik steeds minder zin had in het geregel en de inhoud miste. Ik dacht “ik kan nog veel meer scholen/groepen bereiken/verbeteren in het onderwijs op een andere plek”. Ik ben in 2017 voor mezelf begonnen en heb mijn bedrijf kim4Leren opgericht. Ik begeleid scholen die het leren op hun school willen verbeteren. Coach leerkrachten of startende directeuren, help scholen die hun visie weer eens scherp neer willen zetten maar werk vooral veel voor Great Learning Nederland. Ik help scholen om het IPC curriculum goed te implementeren. Begeleid scholen die het early years goed neer willen zetten of willen verdiepen. Geef (en maak) opleidingen, bijv voor Coördinatoren, Jonge kind specialist, en leid mensen op tot coach (leergerichtheid coachen). De reden dat ik in het onderwijs werk is omdat ik altijd op zoek ben naar hoe we het onderwijs, en daarmee het leren voor kinderen kunnen verbeteren.

Ik werk momenteel veel samen met Christy Tangé. Ook zij werkt al jaren in het onderwijs en heeft vooral heel veel buitenlandervaring (Schotland, Singapore, Cambodja en Nigeria) In het buitenland werkt zij al met het IPC curriculum en toen zij een jaar of 8 geleden naar Nederland terugkwam is zij oa. als trainer voor IPC Nederland (nu Great Learning Nederland) gaan  werken om haar ervaring en expertise op veel scholen neer te zetten en scholen te helpen hun onderwijs te verbeteren. Zij is naast Jonge Kind specialist ook curriculum schrijver. De passie van ons samen ligt vooral bij het jonge kind. Wij merken dat er in Nederland nog veel te innoveren is op het gebied van goed kleuteronderwijs en wij zetten ons hier graag voor in.  Wij inspireren, motiveren en begeleiden peuterscholen, kleutergroepen (ook IKC’s) en iedereen die meer wil weten over het leren van het jonge kind. 

Tags: ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Vernieuwing bij de Hogeschool Rotterdam

Begin 2021 is de IGOvation HUB van Hogeschool Rotterdam van start gegaan. Doel: multidisciplinaire innovatie en samen leren faciliteren en sturen. ‘Wij helpen collega’s om gebruik te maken van elkaars…
Lees verder

!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Nog geen lid? Registreer geheel vrijblijvend.

Al een account? Log hier in.

Extra bevoegdheid behalen?

Bevoegdheid onderwijscommunity

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Laterna Magica gebouw
Laterna-Magica-logo

Leraar basisonderwijs | IKC Laterna Magica Amsterdam

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Onderwijs Innovatie Festival
EDEX

EDEX 2023

App

Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Piccoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus! 
gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen