Tags: , ,

Convenant: versterken van leerlingparticipatie

Het convenant ‘Versterking Samenspraak Leerlingen’ heeft als doel om leerlingparticipatie binnen scholen te faciliteren en stimuleren. Leerlingenraad en participatie De afspraken die in het convenant staan, moeten het voor leerlingen…
» Blogs, Downloads
» Maatschappij

»

Convenant: versterken van leerlingparticipatie

Het convenant ‘Versterking Samenspraak Leerlingen’ heeft als doel om leerlingparticipatie binnen scholen te faciliteren en stimuleren.

Leerlingenraad en participatie

De afspraken die in het convenant staan, moeten het voor leerlingen makkelijker maken om zich te organiseren, bijvoorbeeld in een leerlingenraad, of anderszins, met het oogmerk dat zij zich onderling en richting de schoolleiding gevraagd of ongevraagd kunnen uitspreken, adviseren en aanbevelingen kunnen doen over het leef- en onderwijsklimaat op school en de invulling en toepassing van hun rechten en plichten.

Elke school voor voortgezet onderwijs moet een leerlingenraad hebben die ten minste uit drie leerlingen bestaat. De schoolleiding moet die raad informeren over zaken die hen aangaan, en hen faciliteren. De leden van zo’n leerlingenraad hebben er recht op af en toe een workshop of cursus te volgen die hen helpt bij hun taak.

Onder een leerlingenraad wordt verstaan:

‘Een raad bestaande uit leerlingen aangewezen dan wel gekozen uit de leerlingen van de school of een daarmee te vergelijken orgaan als onder andere een klankbordgroep, leerlingenportaal, leerlingenparlement of groep van klassenvertegenwoordigers.’

 


Lees en/of download hier het convenant (PDF)

 

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook interessant

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Ledenonderzoek

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu