» Blogs
» Arbeidsmarkt, HR

»

Lerarentekort basisonderwijs neemt verder toe

Lerarentekort basisonderwijs neemt verder toe

Lerarentekort in po loopt op

Basisscholen verwachten na de zomervakantie uit te komen op een tekort van 1.400 docenten, 9 procent meer dan vorig jaar. Dat blijkt maandag uit een peiling onder ruim driehonderd schoolbesturen in opdracht van koepelorganisatie PO-Raad.

Op dit moment, vlak voor het einde van het schooljaar, bedraagt het tekort 3.500 leraren, 5 procent meer dan vorig jaar. Een deel van die vacatures zal nog in de zomer worden opgevuld, verwacht de PO-raad.

lees verder op NRC

Slapeloze nachten door lerarentekort

Vier schoolleiders over tekorten in basisonderwijs.
Het toch al grote gebrek aan docenten in het basisonderwijs groeit. Schooldirecteuren zijn intussen toe aan plan C: samenvoegen van groepen.

Na de zomervakantie verwachten basisscholen een tekort van 1.386 docenten, een toename met 9,6 procent. Ook schoolleiders (408 openstaande vacatures) en onderwijsondersteuners (318 vacatures) zijn er te weinig.

Opvallend is dat de verschillen tussen scholen groeien: terwijl het totale tekort toeneemt, neemt het aantal scholen dat er last van heeft juist af. Vooral scholen in de Randstad, met leerlingen van laagopgeleide ouders en in het voortgezet speciaal onderwijs hebben moeite om leraren te vinden. De onderwijsinspectie waarschuwde onlangs al voor de hierdoor toenemende kansenongelijkheid.

Vier schoolleiders over de tekorten in de NRC

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor leden die zijn ingelogd. Je kunt hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Menu

Welkom in onze nieuwe omgeving! 

We hebben het aanbod sterk uitgebreid met vacatures, opleidingen, boeken, events, apps en tools en bovenal!

De community omgeving waar je kan chatten, linken en kennis kunt delen.

Wij moedigen bijdragen uit de community aan. Heb je onderzoeksresultaten, een essay of boekrecensie, of zomaar een blog? Deel jouw ervaring met de community.