Tags: , , ,

‘Growth Mindset’ concept een gimmick?

Een groot onderzoek naar het gebruik van ‘Growth Mindset’ op scholen in Engeland heeft uitgewezen dat het geen verschil maakte voor de Engelse of wiskundige resultaten van leerlingen.

» Blogs
» Didactiek, Professionalisering

»

‘Growth Mindset’ concept een gimmick?

‘Growth Mindset’ lessen hadden geen impact

Een studie onder meer dan 5.000 leerlingen van 6 jaar naar ‘Growth Mindset’ lessen, vond geen verschil in resultaten bij wiskunde of lezen.

Growth Mindset is een concept dat werd ontwikkeld door Stanford professor Carol Dweck. Het gaat over het idee dat iemands leren kan worden verbeterd wanneer diegene gelooft dat zijn of haar intelligentie kan groeien, door daar hard aan te werken.

De theorie is populair geworden op scholen in Engeland, maar is ook controversieel, geneticus Robert Plomin beweert dat het een “gimmick” is.

Een studie onder 5.018 10- en 11-jarige leerlingen – gefinancierd door de Education Endowment Foundation (EEF) – iet zien dat leerlingen die les kregen nadat hun leraren deel hadden genomen aan het project ‘Changing Mindsets’, door de Universiteit van Portsmouth, geen extra vooruitgang vertoonden  ten opzichte van die in een controlegroep.

De onafhankelijke beoordelaars ontdekten dat leerlingen die de interventie ontvingen niet meer vooruitgang boekten dan degenen die dat niet deden

aldus Sir Kevan Collins, CEO van het EEF.

‘Wat dit ons vertelt is dat scholen op hun hoede moeten zijn om het Growth Mindset’ concept te gebruiken als een op zichzelf staande manier om de prestaties te stimuleren.’


lees meer op Tes.com

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook interessant

Community leden

Leden onderwijscommunity

Onze social kanalen

LinkedIn

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu