» Blogs
» Didactiek, Professionalisering

»

‘Growth Mindset’ concept een gimmick?

‘Growth Mindset’ concept een gimmick?

‘Growth Mindset’ lessen hadden geen impact

Een studie onder meer dan 5.000 leerlingen van 6 jaar naar ‘Growth Mindset’ lessen, vond geen verschil in resultaten bij wiskunde of lezen.

Growth Mindset is een concept dat werd ontwikkeld door Stanford professor Carol Dweck. Het gaat over het idee dat iemands leren kan worden verbeterd wanneer diegene gelooft dat zijn of haar intelligentie kan groeien, door daar hard aan te werken.

De theorie is populair geworden op scholen in Engeland, maar is ook controversieel, geneticus Robert Plomin beweert dat het een “gimmick” is.

Een studie onder 5.018 10- en 11-jarige leerlingen – gefinancierd door de Education Endowment Foundation (EEF) – iet zien dat leerlingen die les kregen nadat hun leraren deel hadden genomen aan het project ‘Changing Mindsets’, door de Universiteit van Portsmouth, geen extra vooruitgang vertoonden  ten opzichte van die in een controlegroep.

De onafhankelijke beoordelaars ontdekten dat leerlingen die de interventie ontvingen niet meer vooruitgang boekten dan degenen die dat niet deden

aldus Sir Kevan Collins, CEO van het EEF.

‘Wat dit ons vertelt is dat scholen op hun hoede moeten zijn om het Growth Mindset’ concept te gebruiken als een op zichzelf staande manier om de prestaties te stimuleren.’


lees meer op Tes.com

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor leden die zijn ingelogd. Je kunt hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Menu

Welkom in onze nieuwe omgeving! 

We hebben het aanbod sterk uitgebreid met vacatures, opleidingen, boeken, events, apps en tools en bovenal!

De community omgeving waar je kan chatten, linken en kennis kunt delen.

Wij moedigen bijdragen uit de community aan. Heb je onderzoeksresultaten, een essay of boekrecensie, of zomaar een blog? Deel jouw ervaring met de community.