» Blogs
» Organiseren

»

Afschaffen HBO’s komt kwaliteit onderwijs ten goede

Afschaffen HBO’s komt kwaliteit onderwijs ten goede

Relatief veel studenten kiezen niet voor de universiteit vanwege hun belangstelling voor de grondslagen van een of ander wetenschappelijk vakgebied of vanwege de ambitie om wetenschappelijk onderzoek te (gaan) verrichten. Dat geldt ook voor de doorstroomstudenten, die na het hbo naar de universiteit gaan en daarbinnen een of twee jaar een master halen.

Schaf het hbo af, althans als benaming, en noem deze onderwijsinstelling universiteit. Dit is een buitengewoon eenvoudige maatregel die niet alleen de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt, maar waarmee bovendien bezuinigd kan worden zonder dat iemand daar last of nadeel van ondervindt.

 

Meer lezen over de opmerkelinge visie van Ron Ritzen kan op Trouw

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor leden die zijn ingelogd. Je kunt hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Menu

Welkom in onze nieuwe omgeving! 

We hebben het aanbod sterk uitgebreid met vacatures, opleidingen, boeken, events, apps en tools en bovenal!

De community omgeving waar je kan chatten, linken en kennis kunt delen.

Wij moedigen bijdragen uit de community aan. Heb je onderzoeksresultaten, een essay of boekrecensie, of zomaar een blog? Deel jouw ervaring met de community.