De kracht van reflectie

Een sleutel voor de ontwikkeling van leraren

Auteur(s): Fred Korthagen,Ellen Nuijten

De kracht van reflectie laat zien hoe (aankomende) leraren systematisch kunnen reflecteren op praktijkervaringen. De lezer leert om reflectie concreet en constructief te maken.

De kracht van reflectie laat zien hoe leraren systematisch kunnen leren van praktijkervaringen. Het boek helpt om reflectie concreet en inspirerend te maken. Hierdoor wordt de professionele ontwikkeling van de leraar versterkt.

Breng reflectie tot leven
Aan de hand van vele voorbeelden en oefeningen worden de nieuwste inzichten over reflectie tot leven gebracht. Het boek bevat ook instrumenten en werkvormen om diepgaande reflectieprocessen te bevorderen, waarbij persoonlijke en professionele ontwikkeling verbonden raken.

In dit inspirerende boek brengen Fred Korthagen en Ellen Nuijten wetenschappelijk onderzoek, praktische oefeningen en uitgebreide ervaring op het gebied van reflectie en coaching samen. Fred Korthagen is de grondlegger van reflectie in Nederland.

Dit boek is een geheel herziene uitgave van het boek ‘Docenten leren reflecteren’.

Waarom dit boek?
– duidelijk en concreet handboek ter bevordering van de professionalisering
– houvast bij talloze vragen die opkomen bij het leren reflecteren
– inspirerende uitwerking van 30 jaar praktijkervaring en onderzoek

Dit handboek richt zich op lerarenopleiders en begeleiders op scholen en opleidingsinstituten en is ook bruikbaar voor (aanstaande) leraren. Veel van de beschreven concepten en aanpakken zijn ook geschikt voor toepassing in andere beroepsgroepen.

Aanvullend aan het boek zijn er vier tutorialvideo’s beschikbaar waarin de auteurs indiverse thema’s uit het boek kort belichten. Ze nemen u o.a. mee in de diverse stappen van het reflectiemodel en hoe dit in de praktijk in te zetten. Daarmee krijgt u een inhoudelijk beeld wat dit boek biedt. Daarnaast zijn de video’s ook goed in te zetten in uw les.

Taal: Nederlands
Prijs: 29.95
Rubriek:
EAN: 9789024401765
Beschikbaarheid: Direct leverbaar
Uitgever: Boom Uitgevers Amsterdam
20/10/2021
Fred Korthagen,Ellen Nuijten
Tags: , ,

Ook interessant

Community leden

onderwijscommunity leden

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu