Handboek voor elke mentor

Auteur(s): Maya Bakker-de Jong,Ivo Mijland

Dit handboek geeft de mentor praktische handvatten voor eenvoudige en complexe vraagstukken. Daarmee is het een boek vol kennis en vaardigheden voor elke mentor.

In acht jaar tijd zijn er meer dan 30.000 exemplaren van Handboek Voor elke mentor verkocht. De auteurs hebben hard gewerkt aan het updaten van dit zeer gewaardeerde boek. In deze herziene versie is het boek aangepast aan de laatste ontwikkelingen. Passend Onderwijs, social media, hoogsensitieve leerlingen, KIVA en de nieuwste inzichten op het gebied van mentoraat krijgen in deze druk uitgebreid aandacht.

Wat niet veranderd is, is dat dit boek een praktische kijk geeft op de rol van de mentor, de spil in de begeleiding. Meer en meer realiseren scholen zich dat het voor leerlingen belangrijk is om een laagdrempelige functionaris aan een kleine groep (mentorklas) te koppelen. Deze mentoren begeleiden leerlingen op het gebied van studievoortgang, veiligheid, sociaal-emotionele ontwikkeling en plezier op school. Merkwaardig genoeg bestaat er voor het ‘vak’ mentor geen opleiding. Het is alsof je het vanzelf weet en doet. Zonder gerichte scholing en/of oefening staan er zo ieder jaar duizenden mentoren voor een uitermate belangrijke taak in de school.

Dit handboek is een mooi basisboek, waarmee mentoren kennis en inzicht kunnen verwerven in de drie belangrijkste deelaspecten van het mentoraat: het begeleiden van de groep, het voeren van gesprekken en het bespreken van leerlingen met collega’s en ouders. Dit handboek geeft de mentor praktische handvatten voor eenvoudige en complexe vraagstukken. Daarmee is het een boek vol kennis en vaardigheden voor elke mentor in het voortgezet onderwijs in Nederland. Een boek dat zijn weg al gevonden heeft in het VO maar het deze herziene versie opnieuw een inspiratiebron zal zijn voor mentoren.

We hopen opnieuw veel mentoren enthousiast te maken en te houden voor dit belangrijke vak. De auteurs van dit boek, Maya Bakker en Ivo Mijland, hebben er met al hun ervaring voor gezorgd dat het handboek weer helemaal up-to-date is.

Taal: Nederlands
Prijs: 29.95
Rubriek: Non-profit
EAN: 9789080855533
Beschikbaarheid: Direct leverbaar
Uitgever: Uitgeverij Quirijn
09/12/2021
Maya Bakker-de Jong,Ivo Mijland
Tags: , ,

Ook interessant

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper didactiek

didactiek download

Whitepaper HR

HR download onderwijs

Whitepaper leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper organiseren

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

Whitepaper technologie

Onderwijs Technologie download

Ledenonderzoek

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu