Ik in de Wij

Groepsdynamisch werken in het onderwijs

Auteur(s): Ivo Dokman,Roel van Beusekom,Bruno Oldeboom,Annemieke Pepping-Poot

De focus in het boek ligt op het zicht en vat krijgen op de Groepsdynamiek in jouw groep(en) en in de interactie met jou als professional.

De focus in het boek ligt op het zicht en vat krijgen op de Groepsdynamiek in jouw groep(en) en in de interactie met jou als professional.

De 4 belangrijkste fases van het Groepsdynamisch Werken in het onderwijs worden vanuit een praktisch perspectief uitgewerkt. Dit zijn: 1) In kaart brengen, 2) Doel en Plan, 3) Interventie en Monitoren en 4) Delen is Vermenigvuldigen. Het ondersteunt de professional, die werkt in en met groepen leerlingen, om zicht en vat te krijgen op hoe de dynamiek verloopt tussen de leden van de groep en in de interactie met jou als professional.

Wat is de opbrengst? Snappen waarom een groep doet zoals ze doet en waar ’symptomen’ van onveiligheid als; onrust, pesten, ondermaats presteren enz. vandaan komen is belangrijk om een gerichte interventie te doen. Als je als professional gaat snappen waar het vandaan kom, wie welke rol speelt en wat het oplevert vanuit het perspectief van invloedrijke groepsleden, dan kunnen ook gericht interventies ingezet worden. Dat kan alleen, maar vaak ook in combinatie met een collega of collega’s, of met ambulant begeleiders, kinderwerkers of andere zorgprofessionals.

Het boek is bedoeld voor studenten, leraren en onderwijs ondersteunende professionals voor het PO, SBO, VO, VSO, MBO en HBO. Het boek sluit af met een beknopte bespreking van relevante theoretische inzichten en achtergronden. Met name vanuit de communicatiewetenschappen, psychologie en sociologie.

Taal: Nederlands
Prijs: 40
Rubriek: Psychologie
EAN: 9789492723314
Beschikbaarheid: Direct leverbaar
Uitgever: LVING.nl
09/12/2021
Ivo Dokman,Roel van Beusekom,Bruno Oldeboom,Annemieke Pepping-Poot
Tags: ,

Ook interessant

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper didactiek

didactiek download

Whitepaper HR

HR download onderwijs

Whitepaper leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper organiseren

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

Whitepaper technologie

Onderwijs Technologie download

Ledenonderzoek

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu