De impact van flexibel onderwijs op organisatie en onderwijslogistiek

Begin: 11 juni 2021 12:00:00
Eind: 11 juni 2021 13:00:00
Locatie: online

Als we het onderwijs flexibeler willen maken, welke impact heeft dat dan op onze interne organisatie en onderwijslogistiek?

Tijdens dit webinar gaan Menno Scheers en Tim Pinchetti (Vrije Universiteit) in op deze vraag. Ook mappen zij de vier flexibele studentroutes die de versnellingszone heeft uitgewerkt op onderwijslogistieke processen.

Flexibel onderwijs heeft de toekomst

Flexibel onderwijs heeft de toekomst. Dit is de verwachting van de twintig onderwijsinstellingen die samenwerken in de zone Flexibilisering van het onderwijs van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. In 2019 heeft de zone een visie op 4 flexibele studentroutes ontwikkeld, inclusief een uitwerking van concepten van flexibilisering. De Vrije Universiteit Amsterdam is één van de instellingen die de verwachting over flexibel onderwijs deelt, en daartoe voorbereidingen treft.

Menno Scheers, Tim Pinchetti en andere collega’s van de VU gaan tijdens dit webinar in op hun publicatie ‘Impact van flexibele studentroutes op onderwijslogistiek.’ Ook mappen zij de vier flexibele studentroutes die de versnellingszone heeft uitgewerkt op onderwijslogistieke processen.

In het tweede deel van het webinar vertellen twee instellingen uit het hoger onderwijs welke studentroute zij gekozen hebben, en welke impact dit heeft op hun onderwijslogistiek.

Tags: ,

Community leden

onderwijscommunity leden

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Meer events

Menu