Kansengelijkheid vergroten door interdisciplinair samenwerken

Begin: 21 september 2021 19:15:00
Eind: 21 september 2021 21:00:00
Organisator: lbbo
Locatie: online
Prijs: € 17,50/35 ,-
Spreker(s): Angèle van der Star
lbbo; werk maken van kansengelijkheid; interdisciplinair samenweken

Samenwerken is van alle tijden en vinden we belangrijk. In de praktijk is het echter niet altijd vanzelfsprekend. Terwijl interdisciplinair samenwerken door scholen, jeugdzorg, gemeenten en samenwerkingsverbanden cruciaal is om gelijke kansen voor alle leerlingen te creëren.

De dialoogkaart STAR-model interdisciplinair samenwerken

Hoe geven we de interdisciplinaire samenwerking goed vorm, zodat we daadwerkelijk werk maken van kansengelijkheid voor leerlingen? In deze interactieve, digitale sessie neemt Angèle van der Star ons stap voor stap mee aan de hand van de dialoogkaart STAR-model interdisciplinair samenwerken en het boek Over het schoolhek heen. Interdisciplinair samenwerken: ontwikkelkansen voor professionals en leerlingen. Daarbij kijkt iedere deelnemer naar zijn/haar eigen samenwerking en de gewenste situatie voor de school en de leerlingen. We bespreken waar samenwerking nog schuurt, waar het beter kan en waar we elkaar inspireren. Ook doen we concrete ideeën op door goed te kijken naar recente, landelijke good practices van interdisciplinaire samenwerking. We gaan echt werk maken van kansengelijkheid!

Deze avond wordt georganiseerd door de Regiogroep Noord van de LBBO.

Programma

19.15 uur:           Digitale inloop

19.30 uur:           Inleiding op het thema en praktisch aan de slag

20.15 uur:           Pauze

20.25 uur:           Verdieping

21.00 uur:           Afsluiting

Opbrengst aan het eind van de avond

Na deze avond heb je een handvat en veel ideeën om morgen preventief werk te maken van kansengelijkheid van leerlingen door interdisciplinair samen te werken. Aan de hand van de (digitale) dialoogkaart krijg je met je collega’s en samenwerkingspartners zicht op welke stappen in de samenwerking jullie kunnen maken.

Studiebelasting: 2 uur

Over de spreker

Angèle van der Star werkt via Onderwijspassie als interim-directeur en directiecoach. In haar visie geven we onderwijs samen vorm om alle leerlingen optimale groei- en ontwikkelkansen te bieden. Deze kansengelijkheid vergroot je door met behoud van je eigen autonomie samen te werken. Ze schreef in 2019 het boek Over het schoolhek heen. Interdisciplinair samenwerken: ontwikkelkansen voor professionals en leerlingen en maakte in 2020-2021 deel uit van de ‘Kenniskring Kansengelijkheid’.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die rondom leerlingen samenwerkt met anderen, zoals: schoolleiders, intern begeleiders, ambulant begeleiders, jeugdconsulenten (gemeente), consulenten passend onderwijs en medewerkers van samenwerkingsverbanden. Voor deze bijeenkomst is geen specifieke voorkennis nodig

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn dan kun je helaas niet deelnemen, we kunnen je dan geen link naar de online bijeenkomst mailen. De LBBO behoudt zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

interdisciplinair samenwerken; over het schoolhek heen

Over het schoolhek heen

Tags: ,

Community leden

onderwijscommunity leden

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Meer events

Menu