KPC Groep: Training vertrouwenspersonen

Begin: 3 februari 2022 09:30:00
Eind: 3 februari 2022
Organisator: KPC Groep
Locatie: Landgoed Guldenberg
Prijs: € 795 ,-

Training vertrouwenspersonen extra editie

Om de rol van vertrouwenspersoon goed uit te kunnen voeren zijn specifieke kennis en vaardigheden nodig. Het gaat onder meer om aspecten als gespreksvaardigheden, begeleiden van klager en kennis van klachtenregelingen. Deze training reikt praktische handvatten aan. Deelnemers krijgen zicht op de functie en positie binnen de school en de randvoorwaarden die nodig zijn om de taak goed uit te kunnen voeren.

KPC Groep is een landelijk opererend bureau voor onderwijsondersteuning. Zij bieden oplossingen voor de vragen en uitdagingen van vandaag en morgen: pedagogisch, didactisch en organisatiekundig. 

Inhoud

De training beslaat twee dagen met daarnaast 4 uur zelfstudie.
Verschillende onderwerpen komen aan bod: visie en beleid, omgangsvormen, taken, route klachten, klachtencommissie, meldplicht, beroepsgeheim, dossiervorming, soorten relaties in school, sociale kaart, preventie, communicatieve vaardigheden, de rol van de vertrouwenspersoon in de school.

Dag 1 start met het in kaart brengen van de taken en bevoegdheden van de vertrouwenspersoon. Aan de hand van eigen leervragen vindt er focus plaats op bepaalde onderdelen zoals hierboven genoemd.
Dag 2 bestaat uit verdieping van het juridisch kader en het oefenen van praktijk met een trainingsacteur.

Werkwijze

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen: informatieoverdracht, actieve leerwerkvormen, situatiespel met trainingsacteur, maken van een actieplan.

Opbrengst

Deelnemers kennen de wetgeving die betrekking heeft op de functie van vertrouwenspersoon binnen de school. Ze hebben aan de hand van eigen casuïstiek geoefend met communicatieve vaardigheden die van belang zijn bij het goed kunnen uitoefenen van deze functie. Deelnemers maken een actieplan voor in de eigen school en hebben zicht op hun rol binnen de schoolorganisatie.

Omvang

Deze training vindt plaats op 3 en 17 februari 2022, duurt van 9.30 tot 16.30 uur en wordt verzorgd door Patricia Ohlsen. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 15.

Bezoek de website voor actuele informatie omtrent dit evenement.

Tags: ,

Ook interessant

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper didactiek

didactiek download

Whitepaper HR

HR download onderwijs

Whitepaper leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper organiseren

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

Whitepaper technologie

Onderwijs Technologie download

Ledenonderzoek

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu