KPC Groep: Vervolgopleiding zorgcoördinator

Begin: 1 februari 2022 00:00:00
Eind: 21 juni 2022
Locatie: Utrecht
Prijs: € 1600 ,-

Vervolgopleiding zorg- en ondersteuningscoördinator

Zorgcoördinatoren/ondersteuningcoördinatoren worden in hun beroepspraktijk geconfronteerd met uitdagende vraagstukken. Beleid, strategie en praktische coördinatie en uitvoering gaan hierbij hand in hand. Deze vervolgopleiding sluit aan bij de ontwikkelbehoefte van ondersteunings-/zorgcoördinatoren met enkele jaren ervaring die meer impact willen realiseren.

Aan bod komen in deze vervolgopleiding jouw rol en effectiviteit als adviseur en innovator. Dit zowel binnen context van de school als in het netwerk waarin je opereert.

KPC Groep is een landelijk opererend bureau voor onderwijsondersteuning. Zij bieden oplossingen voor de vragen en uitdagingen van vandaag en morgen: pedagogisch, didactisch en organisatiekundig. 

Inhoud

Het centrale thema in deze opleiding is strategisch adviseren op het gebied van zorgbeleid en het implementeren hiervan. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van kennis op het gebied van adviesprocessen, om het strategisch kunnen richten van een op samenwerking gerichte attitude en om persoonsontwikkeling. Centrale vragen bij deze opleiding zijn: Hoe word je een effectieve adviseur en innovator in het netwerk en in de school? Hoe vergroot je jouw persoonlijke invloed?

Programma van vier dagen

Bijeenkomst 1 bevat theorie, oefeningen en een praktijkopdracht, gekoppeld aan een vraagstuk dat zelf wordt ingebracht. Daarbij is veel aandacht voor het analyseren van problemen, het formuleren van ‘de vraag achter de vraag’ en het omgaan met de onderstroom in onderwijsland.

Tijdens deze opleiding sta je stil bij het invullen van verschillende rollen, zoals die van kennismakelaar, organisator, relatiebeheerder en ontwikkelaar. Ook bespreek je een 360 graden feedback instrument gericht op reflectie op het eigen functioneren en persoonlijk leiderschap. Rode draad in de opleiding is een praktijkopdracht die vier bijeenkomsten ‘meeloopt’.

Bijeenkomst 2 is gericht op het verwerken van de 360 graden feedback en op het voeren van verdiepende/doelgerichte tweegesprekken. Je bouwt hierbij voort op de basisopleiding van KPC Groep. Verder verdiepen we met vraagtechnieken en de methodiek van oplossingsgericht werken. We gaan in op veranderingen binnen passend onderwijs. Verder werken we aan de praktijkopdracht.

Bijeenkomst 3 staat in het teken van de vraag hoe je onderwijszorgbeleid verduurzaamt. Dit onder meer middels praktijkonderzoek/collegiale consultatie en collegiale toetsing, planmatig werken, verdiepende gesprekken, kenniscreatie. Met deze thema’s wordt voortgebouwd op de basisopleiding. Verder ga je in op keuzeonderwerp 1 (verzorgd door deelnemers in samenwerking met opleiders) en werk je aan de praktijkopdracht

Bijeenkomst 4 staat in het teken van keuzeonderwerp 2 en de presentatie en bespreking van de praktijkopdrachten.

Werkwijze

De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten. Vooraf wordt studiemateriaal aangeboden die tijdens de bijeenkomsten wordt toegepast in opdrachten. Deelnemers halen feedback op rond het persoonlijk functioneren in de praktijk en voeren een praktijkopdracht uit. Ook werken de deelnemers aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden. Om maximale aandacht te geven aan de context waarin de verschillende deelnemers werken en aan de praktijkopdracht die daaraan gekoppeld is, werken we met een kleine groep deelnemers (maximaal tien personen).

KPC Groep biedt veel ruimte aan de vraagstukken die deelnemers aanreiken en sluiten hier inhoudelijk op aan. KPC Groep zorgt voor verdieping onder meer aan de hand van inzichten van Leon De Caluwé en Hans Vermaak en van Peter Block en Hannah Nathans.

Opbrengst

Na afloop van de opleiding functioneer je op senior-niveau

  •  als beleidsontwikkelaar en innovator.
  •  als adviseur in de school en in het netwerk.

Je versterkt je competenties op het gebied van onderzoek, innovatie, ontwerp en reflectie.

Omvang

Deze vierdaagse opleiding vindt plaats op 1 februari, 22 maart, 17 mei en 21 juni 2022.
Het maximum aantal deelnemers bedraagt 10.

Bezoek de website van KPC Groep voor actuele informatie omtrent deze opleiding.

Tags: ,

Ook interessant

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper didactiek

didactiek download

Whitepaper HR

HR download onderwijs

Whitepaper leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper organiseren

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

Whitepaper technologie

Onderwijs Technologie download

Ledenonderzoek

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu