Netwerkdag digitalisering in het onderwijs

Begin: 10 september 2021 09:00:00
Eind: 10 september 2021 14:00:00
Organisator: Kennisnet en partners
Locatie: online
Prijs: € gratis ,-

Rond onderwijs en digitalisering zijn een aantal bekende en minder bekende netwerken actief waarin Kennisnet vertegenwoordigd is. We brengen ze samen op 10 september 2021. Tijdens een online netwerkdag, speciaal voor het po, vo en mbo.

Voor wie? 

De dag is interessant voor bestuurders en schoolleiders, ict-verantwoordelijken, beleidsadviseurs en geïnteresseerde leraren in het po, vo en mbo.

Wat komt u doen? U bepaalt het zelf.

Netwerken is verbinding zoeken. Dat kan op allerlei manieren. Wilt u kennismaken met een netwerk, meekijken of meeluisteren? Dat kan. Ieder organiserend netwerk presenteert minstens één onderhoudende sessie met een mooi programma, daar kunt u zo bij aansluiten.

Zoekt u meer? Heeft u missie of ideeën en wilt u meepraten? We nodigen u van harte uit om dit te doen tijdens één van de netwerksessies.

Programma 

Alle sessies richten zich op samenwerking rondom digitalisering in het onderwijs. U kunt laagdrempelig kennismaken met bestaande en nieuwe netwerken, communities en klankborden. Van ieder netwerk hoort u de laatste stand van zaken, waar het netwerk voor bedoeld is en wat u eraan kunt hebben. 

Het programma wordt nu samengesteld en verder uitgebreid. Meld u nu alvast aan, dan houden we u op de hoogte van nieuwe sessies en programma-updates. Voorafgaand aan de netwerkdag ontvangt u het definitieve programma en het tijdschema.

  • Op het programma staan in ieder geval sessies van de onderstaande netwerken.
  • Sommige netwerken organiseren meerdere sessies.
Informatiebeveiliging en Privacy (IBP)

Meer en meer vraagstukken rondom IBP worden gezamenlijk opgepakt in het Netwerk IBP, via verschillende werkgroepen. In deze sessie gaan we in op de activiteiten van het netwerk en op de onderwerpen die spelen, zoals de DPIA’s, leerlingadministratiesystemen en de Handreiking IBP.

Georganiseerd door het Netwerk IBP. 

FORA: Funderend Onderwijs Referentie Architectuur 

FORA geeft inzicht in processen, activiteiten en de inzet van ict-middelen, gebaseerd op geldende wet- en regelgeving. Het kersverse netwerk groeit snel. U hoort tijdens de sessie wat FORA precies is en welke toegevoegde waarde het voor uw school of schoolbestuur heeft. 

Georganiseerd door het Netwerk FORA.

Waarden en digitalisering

10 september is de start van een nieuwe klankbordgroep rond waarden en digitalisering. Enkele experts vertellen eerst hun visie over adaptief leermateriaal en gelijke kansen. Vervolgens gaan we samen op zoek naar antwoorden op vragen als: Hoe zorgen we dat adaptief leermateriaal zo wordt ingezet dat het bijdraagt aan gelijke kansen? Wanneer werkt het wel en wanneer juist ook niet? Hoe komen scholen en ontwikkelaars van het digitale materiaal samen verder?

Georganiseerd door Klankbordgroep waarden en digitalisering (in oprichting).

Netwerk Bovenschoolse ict-coördinatoren (BIC) 

Dit netwerk speelt in op de actuele kwesties rond onderwijs en digitalisering. En op de professionalisering hiervan binnen de schoolorganisatie. Tijdens de sessie krijgt u inzicht in wat het netwerk precies doet. Het netwerk is nu specifiek voor het primair onderwijs. 

Georganiseerd door Netwerk Bovenschoolse ict-coördinatoren.

Open leermateriaal

Wikiwijs is dé plek om open leermateriaal te maken en te delen. Een groot online platform waar vakspecialisten samenwerken aan leermateriaal. De experts van Wikiwijs vertellen over open leermateriaal. Wat is er al? Hoe maakt u het zelf en hoe zit het bijvoorbeeld met auteursrecht? Wat kan een onderwijsinstelling zelf regelen op het gebied van open leermateriaal? Hoe werkt u samen in Wikiwijs?

Georganiseerd door Wikiwijs. Met name geschikt voor leraren.

Aanmelden

Meld u hier aan

Tags: , , , ,

Community leden

onderwijscommunity leden

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Meer events

Menu