Training Authentiek Leiderschap

Datum: 23 september 2022
Organisator: IMK Opleidingen
Locatie: Landelijk, verschillende data
Prijs: 1.695,- | STAP-budget mogelijk
Datum: 23 sep 2022

De verdieping voor ambitieuze managers

Leiderschap gaat over mensen meekrijgen. Zelfkennis over gedrag, hoe je op anderen overkomt en communicatie vormen hierbij een cruciale basis. Is deze basis in orde, dan ga je verder werken aan de vaardigheden die bij leiderschap horen. Dit met als doel om mensen mee te krijgen vanuit de verbinding met jezelf en de ander. Verdiep jouw leiderschap, zodat jouw eigen talent en het talent van je team verder tot bloei komt en leer welke leiderschapsstijl je wanneer inzet in de training ‘Authentiek leiderschap’.

Voor wie is de training Authentiek leiderschap?

Ben je als ambitieuze manager op zoek naar een manier om je leiderschap verder te ontwikkelen? Dan is deze confronterende, maar opbouwende training uitermate geschikt voor jou.

Wat ontwikkel ik?

Tijdens de training ‘Authentiek leiderschap’ maak je niet alleen kennis met leidinggevende vaardigheden, maar word je ook bewust gemaakt van jouw eigen gedrag en communicatiestijl en wat het effect daarvan is op degene om jou heen. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap en krijgt inzicht in jouw beperkende en versterkende overtuigingen. Daarnaast gaan we het hebben over hoe en wanneer de diverse leiderschapsstijlen zoals begeleiding, delegeren, coaching en instructie ingezet kunnen worden. Na afloop van de training weet je dan ook hoe je op een effectieve manier invloed kunt uitoefenen op de ontwikkeling en inzet van anderen.

Inzicht in gedrag

De Q4 DISC gedragsanalyse is onderdeel van de training. Deze analyse maak je digitaal en geeft inzicht in het eigen gedrag en het gedrag van anderen.

Aanvullende informatie

De training ‘Authentiek leiderschap’ is ook ideaal als opstart voor de opleiding ‘Middle Management B’. Wens je persoonlijk advies te ontvangen? Neem dan gerust contact op met de studieadviseurs van IMK Opleidingen via telefoonnummer 0172 – 42 43 56.

Programma

Tijdens de training Authentiek Leiderschap  ga je je verdiepen in de volgende onderwerpen:

  • Carrièrepad: terugkijken naar bepalende keuzes, mijlpalen en gebeurtenissen in jouw werkende leven
  • Reflectie op je eigen functioneren en de rollen die je vervult
  • Missie en visie (jouw ‘why’)
  • Inzicht in je gedrag met de uitgebreide Q4 DISC gedragsanalyse*
  • Hoe anderen jou zien
  • Beperkende en versterkende overtuigingen
  • Effectiever communiceren met de methode “Logische niveaus”: bouwstenen voor denken, leren en veranderen

Sluit bovenstaand programma aan bij jouw leerdoelen en -wensen? Schrijf je dan nu in.

Wie is mijn trainer?

De training ‘Authentiek leiderschap’ wordt verzorgd door iemand met zeer ruime ervaring in de praktijk. Hij of zij weet jou op een frisse manier te confronteren en inspireren met verschillende voorbeelden en geeft je daarnaast inzicht in de boeiende en belangrijke aspecten van goed leiderschap.

Onze aanpak

Nadat je jezelf hebt ingeschreven voor de training, kun je onmiddellijk online aan de slag met leren. Via ons eigen online leerplatform ontvang je toegang tot het lesmateriaal en diverse opdrachten ter voorbereiding. Tijdens de training zelf staan met name oefeningen, zelfanalyses, discussies en ervaringsuitwisseling centraal, waardoor het leerproces zowel interactief, praktijkgericht en persoonlijk is. Wens je na het volgen van de training nog contact te onderhouden met de trainer en/of de andere deelnemers? Wij bieden je de mogelijkheid om tot twaalf maanden na de training contact op te nemen met hen, om zo nieuwe vaardigheden en inzichten te borgen.

Ongelimiteerd herhalen

Tijdens het volgen van een training krijg je veel nieuwe indrukken en ideeën. Bij IMK Opleidingen gaan we voor een volledige ontwikkeling van jouw inzichten en vaardigheden. Daarom mag je jouw training zo vaak herhalen als je wilt. Je betaalt alleen de locatiekosten en eventueel vernieuwd lesmateriaal. Kortom: het lesgeld laten we achterwege. Sommige deelnemers vinden het prettig om na een maand de training nog eens te herhalen, anderen willen graag een opfrissing na een jaar.

Trainen met de ‘Altijd-door garantie’

Je hoeft je bij IMK Opleidingen geen zorgen te maken over of de training wel doorgaat. Wij bieden namelijk een altijd-door garantie, wat betekent dat onze trainingen altijd doorgaan! Klassikaal (met inachtneming van 1,5 meter afstand) als het kan en online als het moet. Voorwaarde hierbij is wel dat het minimumaantal deelnemers is bereikt. Je kunt je dus gerust inschrijven voor deze training.

Tags: , , , ,

Ook Interessante Activiteiten

Training DISC en leiderschap | IMK

Als leidinggevende heb je dagelijks met veel verschillende medewerkers en situaties van doen. Om hier goed mee om te gaan, zijn flexibiliteit en de juiste leiderschapskwaliteiten belangrijk. In de training…
Lees verder

Congres kind & trauma

Congres kind & trauma Wanneer kinderen getuige zijn van huiselijk geweld, kindermishandeling en verwaarlozing, pesten, seksueel geweld, (straat)criminaliteit of dood en verlies, dan hebben deze gebeurtenissen een grote impact op…
Lees verder

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

Whitepaper Docent de dupe van technologie

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Nog geen lid? Registreer geheel vrijblijvend.

Al een account? Log hier in.

Extra bevoegdheid behalen?

Bevoegdheid onderwijscommunity

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Laterna Magica gebouw
Laterna-Magica-logo

Leraar basisonderwijs | IKC Laterna Magica Amsterdam

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

HRcommunity-Festival-2022
HRcommunity

HRcommunity Festival

App

gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen