Van faalangst naar faalkracht

Begin: 28 september 2021 09:30:00
Eind: 1 november 2021 16:00:00
Organisator: KPC
Locatie: Rotterdam
Prijs: € 1250 ,-
Spreker(s): Jan Ruigrok
kpc eigenaarschap vergroten begint bij jezelf

Naar schatting 15% van de leerlingen in het vo en studenten in het mbo geeft aan dat ze gehinderd worden door faalangst. Mede debet hieraan is de toetsdruk in het onderwijs en de prestatiecultuur in de maatschappij.

Vierdaagse training – faalangst omzetten in faalkracht

Faalangstige leerlingen en studenten zijn na een juiste diagnose goed te begeleiden in (groeps)trainingen. Leerlingen leren van elkaar en vergroten door succeservaringen hun zelfvertrouwen. Ze ervaren dat mislukkingen voorwaarden zijn om tot werkelijk succes te komen. Fouten durven en kunnen maken is voorwaarde voor succes. Anders gezegd: faalangst wordt omgezet in faalkracht.

Aanrader voor docenten en leerlingbegeleiders

In deze vierdaagse training leren docenten en leerlingbegeleiders hoe ze in de eigen schoolcontext effectieve faalangstreductie-trainingen kunnen opzetten. Na een effectieve diagnose kunnen ze de leerlingen selecteren bij wie de kans op een positief effect van de training het grootst is.

Deze vierdaagse training vindt plaats op 28 september, 8 en 14 oktober en 1 november 2021, duurt van 9.30 – 16.00 uur en wordt verzorgd door

Ervaren trainer: Jan Ruigrok 

Dit train-de-trainer programma wordt verzorgd door Jan Ruigrok. Jan Ruigrok heeft een grote staat van dienst op het gebied van faalangsttrainingen. Hij heeft inmiddels honderden docenten opgeleid tot faalangstreductietrainer. Kenmerkend voor zijn manier van werken is directheid, concreetheid en het gebruik van humor als instrument om faalangst om te zetten in faalkracht.

Tags: , ,

Community leden

onderwijscommunity leden

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Meer events

Menu