‘Wat komt er kijken bij de installatie van zonnepanelen op mijn schooldak?’ Een webinar

Stichting Schooldakrevolutie helpt scholen op weg

“Schooldakrevolutie streeft naar een Nederland waarin alle kinderen leren op én over zonne-energie van eigen schooldak. Zo maken we een grote stap voorwaarts in de energietransitie en leert de toekomstige generatie over schone energie. Groene energie moet beschikbaar zijn voor iedereen. Alle lagen uit de samenleving gaan naar school, dus dé plek om te leren over zonnestroom.”

Stichting Schooldakrevolutie is aanjager van de revolutie en heeft geen uitvoerende rol. Wij zetten de juiste partijen met elkaar aan tafel en helpen soms met een aanmoedigend duwtje. Schooldakrevolutie is de onafhankelijke schakel tussen overheden, schoolbesturen, uitvoerende partijen en de maatschappij. Om de revolutie in goede banen te leiden is er een kernteam van vaste medewerkers. Zij realiseren de Schooldakkaart voor de zonnepotentie van jouw schooldak en stellen workshops over schone energie in het educatie portaal beschikbaar. Schooldakcoaches begeleiden schoolbesturen in het realiseren van zonnepanelen op schooldaken Onderwijscommunity helpt graag deze doelstelling meer bekendheid te geven en zet deze workshops graag door.

Op zien tegen uitzoekwerk, webinar biedt uitkomst

Aan het begin van de webinar wordt aan de deelnemers gevraagd waar men het meest tegenop ziet als het gaat om de installatie van zonnepanelen op schooldaken. Veel deelnemers geven aan op te zien tegen het uitzoekwerk dat voorafgaat aan het verwezenlijken van een zonnedak.
Installatie roept relevante vragen en twijfels op:

  1. Hoe stel je een goede technische uitvraag op?
  2. Hoe vind ik een kwalitatief goede installerende partij die zonnepanelen levert met een goed rendement?
  3. Wat als er sprake is van netcongestie in mijn regio?

Begeleiding en meedenken in het hele proces

De twee sprekers Hotze Hofstra van Zonnescholen en Niels van der Sandt van Stichting Schooldakrevolutie proberen de luisteraar gerust te stellen: u staat er namelijk niet alleen voor! Beide geven meer informatie over de begeleiding die geboden wordt tijdens de besluitvorming en laten zien op welke manieren ze met scholen meedenken en vragen beantwoorden om de installatie van zonnepanelen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Dankzij slimme tips van de schooldakcoach konden we onze opbrengst verhogen en nieuwe SDE-subsidie aanvragen, zodat we de investering aanzienlijk sneller terugverdienen.
Vincent Brauns, directeur Koningin Wilhelminaschool

Digitale Goodiebag

Op zoek naar meer informatie over financiën? Kijk dan eens in de digitale goodiebag op de website van Stichting Schooldakrevolutie. Hier vindt u niet alleen de presentaties van de sprekers maar ook een overzicht met huidige subsidiemaatregelen, vragen die voor, tijdens en na het webinar zijn gesteld met antwoorden en nog veel meer informatie gerelateerd aan het thema financiering.

Nog steeds benieuwd naar wat Stichting Schooldakrevolutie is en wat we doen?
Luister dan naar de podcast die is opgenomen voor het Klimaatfestival Antwerpen in 2020.
In 13 minuten vertellen ze hun hele verhaal.

Tags: , , ,

Ook interessant

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper didactiek

didactiek download

Whitepaper HR

HR download onderwijs

Whitepaper leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper organiseren

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

Whitepaper technologie

Onderwijs Technologie download

Ledenonderzoek

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu