Webinar Beïnvloeden van ‘growth mindset’

Begin: 23 september 2021 16:00:00
Eind: 23 juli 2021 18:00:00
Organisator: NRO/ Noordelijk Onderwijsgilde
Locatie: online
Prijs: € 115 ,-

Beïnvloeden van Growth Mindset

Dr. Carol Dweck beschreef in de vele studies dat overtuigingen over eigen en andermans capaciteiten kunnen leiden tot grote verschillen in gedachten en handelingen. Doorzettingsvermogen en veerkracht zijn hierin de onderscheidende factoren. Maar hoe leer je leerlingen om te geloven in eigen kunnen, om met plezier uitdagingen aan te gaan en om in te zien dat doorzetten effect heeft?

Het geloof in eigen kunnen is een krachtig mechanisme. Dr. Carol Dweck beschreef in de vele studies hierover dat overtuigingen over eigen en andermans capaciteiten kunnen leiden tot grote verschillen in gedachten en handelingen. Doorzettingsvermogen en veerkracht zijn hierin de onderscheidende factoren.

Maar hoe leer je leerlingen om te geloven in eigen kunnen, om met plezier uitdagingen aan te gaan en om in te zien dat doorzetten effect heeft?

Doelen:

Kennis van onderzoek en beïnvloedende factoren bij Growth mindset;

Vaardiger in het beïnvloeden van een Growth mindset;

Bewustwording van de eigen houding t.o.v. van kinderen/ jongeren.

Praktische informatie

Datum en tijd: donderdag 23 september 2021, 16:00 – 18:00 uur

Locatie: online

Totale studielast: 4 uur (waarvan 2 zelfstudie-uren)

Kosten: € 115,-

Tags: , ,

Community leden

onderwijscommunity leden

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Meer events

Menu