Digitale geletterdheid, de lerarenopleiding en de leraar van de toekomst

Begin: 15 juni 2021 17:00:00
Eind: 20 juni 2021
Organisator: Kennisnet/ Netwerk Mediawijzer
Locatie: via Microsoft Teams
Prijs: € Gratis ,-
Sprekers:
Renee Hobbs (Mind over Media)

Hoe digitaal geletterd moet de leraar van de toekomst zijn?

Het Nederlands funderend onderwijs staat voor een curriculumherziening, beschreven in de ontwerpen van curriculum.nu. De invulling van de thema’s in het onderwijs is nog niet bepaald, maar het is duidelijk dat het thema digitale geletterdheid een vaste plek in het curriculum krijgt. Dit betekent dat er behoefte is aan leraren die kennis hebben van dit onderwerp. Daartoe moeten niet alleen de huidige leraren maar ook de toekomstige leraren opgeleid worden. Dat roept een aantal vragen op:

 En wat vraagt dat van de lerarenopleidingen?

Kennisnet gaat in samenwerking met de lerarenopleidingen van de Hogeschool Leiden, Hogeschool Utrecht, HAN University of Applied Sciences op zoek naar antwoorden op deze vragen in een vakcommunity. Deze vakcommunity zal naast het gesprek met elkaar, ook periodiek contact leggen met de bredere gemeenschap van leraren, lerarenopleiders, leraren in opleiding en andere betrokkenen.

Gastspreker Renee Hobbs

Dit brede gesprek starten we, in samenwerking met het Netwerk Mediawijsheid, via een webinar met als gastspreker Renee Hobbs.

Renee Hobbs is hoogleraar communicatiewetenschappen aan de Harrington School of Communication and Media van de Universiteit van Rhode Island in de Verenigde Staten. Ze is auteur van het recent verschenen boek ‘Mind Over Media’ waarin ze leraren uitlegt hoe leerlingen kritisch kunnen omgaan met nieuwe media.

Tijdens het webinar zal Hobbs ingaan op de actieve rol die een leraar speelt hierbij en hoe leraren en leerlingen samen kunnen leren deze rol verder vorm te geven. Dit zal ze doen op een interactieve manier.

 

 

Tags: , , ,

Ook interessant

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper didactiek

didactiek download

Whitepaper HR

HR download onderwijs

Whitepaper leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper organiseren

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

Whitepaper technologie

Onderwijs Technologie download

Ledenonderzoek

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu