Tags: , ,

Onderwijs nieuws #10 – ontwikkelingen in Onderwijsland

De coalitie is verdeeld over vervolg Curriculum.nu. Leerkrachten willen meer aandacht voor mentaal welzijn leerlingen. De Tweede Kamer wil snel 50% minder thuiszitters in PO en VO.

» Nieuws
» HR, Organiseren

»

Onderwijs nieuws #10 – ontwikkelingen in Onderwijsland

Coalitie verdeeld over vervolg Curriculum.nu

De Tweede Kamer is – opvallend genoeg ook binnen de coalitie – verdeeld over het vervolg van Curriculum.nu. In het algemeen overleg over Curriculum.nu kwam naar voren dat meerdere partijen twijfelen aan de bouwstenen die de verschillende ontwikkelteams maakten. Ook betwist een aantal partijen het standpunt van minister Arie Slob (onderwijs) dat er voldoende draagvlak is voor de curriculumherziening.

> Lees verder (Bron: PO-raad)


‘Meer aandacht nodig voor mentaal welzijn leerlingen’

Ruim driekwart van de leerkrachten wil meer tijd voor het trainen van sociaal-emotionele vaardigheden bij hun leerlingen. Dit zijn vaardigheden die helpen bij het geloof in eigen kunnen, herkennen en beheersen van emoties, keuzes maken, aangaan van relaties met anderen en kunnen omgaan met tegenslag. Nu krijgen leerkrachten daar amper tijd voor. Uit de peiling blijkt dat goed ontwikkelde sociaal-emotionele vaardigheden de sfeer in de klas verbeteren, bijdragen aan leerprestaties en pestgedrag verminderen. Stress onder leerkrachten en leerlingen neemt hierdoor af.

> Lees verder (incl volledige rapportage. Bron: Nederlands Jeugdinstituut)


Tweede Kamer wil snel 50% minder thuiszitters – PO/VO

De Tweede Kamer heeft alle moties aangenomen die werden ingediend in het algemeen overleg over onderwijs en zorg. Het betreft onder andere moties over passend onderwijs om het aantal thuiszitters terug te dringen.

Het doel van de invoering van passend onderwijs in 2014 was nul kinderen en jongeren die zonder onderwijs thuiszitten. Dat was ook de doelstelling van het Thuiszitterspact uit 2016 van de PO-Raad, VO-raad en VNG. Eind januari maakte minister Arie Slob in deze brief echter bekend dat het aantal kinderen dat langer dan drie maanden thuiszit vorig jaar is toegenomen tot 4790.

> Lees verder (Bron VOS/ABB

 

 

 

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook interessant

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
Registreer je hier

De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor leden die zijn ingelogd. Je kunt hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Menu