
Onderwijsprofessionals
Instellingen
VOOR HET ONDERWIJS, DOOR HET ONDERWIJS
Pioniers in het onderwijs
Woensdag 22 mei 2024 staat de derde editie van het Onderwijs Innovatie Festival gepland. Na twee uitermate succesvolle en leerzame edities is het tijd voor een passend vervolg.
Op het Festival ontmoet je de koplopers uit het onderwijs, kom je samen met anderen tot nieuwe inzichten, maar heb je bovenal ook plezier.
Het dagvullende programma bevat een spraakmakende keynote, een uitgebreid aanbod van dialoogtafels om aan te schuiven, interactieve workshops en meer.
Is jullie organisatie ook vertegenwoordigd?
Laat je inspireren door projecten van anderen en verkrijg concrete handvatten om het geleerde zelf toe te passen.
Onderwijs Innovatie Festival in het kort
Wie
Voor en door docenten, (school)leiders, directeuren en HR- en innovatiemanagers uit PO, VO & MBO.
”Voor het onderwijs, door het onderwijs”
Wat
Het Onderwijs Innovatie Festival biedt een breed scala aan workshops, sprekers en dialoogtafels.
”Van best practices naar next practices”
Waarom
Door de krachten te bundelen en te leren van elkaar, kunnen we het onderwijs naar een hoger plan tillen.
”Leren vanuit verbinding”
ACHTERGROND & PROGRAMMA
Doel
Voor het onderwijs door het onderwijs, onze sprekers en workshopleiders zijn dagelijks actief in het onderwijs. Zij delen hun ervaringen en inzichten en reiken praktische tips of handvatten aan.
Op het Festival kan je leren van de ervaringen die in andere scholen zijn opgedaan. Samen bouwen aan ‘next practices’ door te leren van de ‘best practices’ die anderen hebben ontwikkeld.
Aan de dialoogtafel kun je je laten inspireren door ervaringen van andere en ga je samen de diepte in. In de workshops ga je over op de implementatie, waarbij je praktische handvatten krijgt toegereikt.
Organisatie
Het Festival is een initiatief van Onderwijscommunity.
Onderwijscommunity stelt de professional in het onderwijs centraal. Wij ontsluiten kennis en inzichten en versnellen leren, vanuit verbinding. Naast kennis in iedere vorm, vind je op onze site ook vacatures, opleidingen, evenementen, boeken, rapporten en vooral andere bevlogen professionals.
Verbeteren waar het kan, vernieuwen waar het moet.
Programma
09:00 uur: Ontvangst met koffie
09:45 uur: Opening
10:15 uur: Breakout-ronde 1
11:30 uur: Breakout-ronde 2
12:30 uur: Pauze & lunch
13:30 uur: Breakout-ronde 3
14:45 uur: Breakout-ronde 4
16:00 uur: Afsluiting
16:30 uur: Afsluitende netwerkborrel
INGREDIËNTEN
Verbinden
Kom in contact met collega’s met verschillende achtergronden en uit verschillende sectoren. Ontdek hoe zij omgaan met de hedendaagse uitdagingen op hun school.
Inspireren
Laat je inspireren door de ervaringen van anderen in het onderwijs. Ontdek nieuwe best practices en wissel hier inzichten over uit aan de dialoogtafels.
Leren
Van inspiratie naar implementatie. Van best practice naar next practice. Krijg op deze dag handvatten om wat je leert in de praktijk toe te passen.
INHOUD
Dialoogtafel
Aan een dialoogtafel ga je in een kleinere groep (zo’n 12 personen) 50 minuten met collega professionals de diepte in over actuele onderwijs thema’s.
De sessie wordt begeleid door een gespreksleider; een onderwijsprofessional die vanuit zijn of haar eigen praktijkervaring het thema introduceert. Zij nemen jullie mee in hun best practice en delen hun opbrengsten en inzichten als vertrekpunt voor een verdiepend gesprek.
Workshops
Waar het bij de dialoogtafels vooral draait om inspiratie, ligt de focus bij de workshops op implementatie.
De workshops bieden in drie rondes van 50 minuten verdere verdieping. In kleinere groepen ga je aan de slag met relevante thema´s en onderwerpen. Hierbij heb je keuze uit diverse workshops.
Tijdens deze workshops ga je zelf natuurlijk actief aan de slag. Vanuit de praktijkervaring krijg je handige tips en tricks, zodat je het geleerde ook echt in je eigen praktijk kan toepassen en door kunt vragen waar nodig.
LOCATIE
SOMA College
Dit jaar vindt het festival plaats op het SOMA College in Harderwijk.
Het SOMA College is dé landelijke mbo-vakopleiding voor de infra. In twee tot vier jaar leiden zij studenten op tot machinist, vakman grond-, water- en wegenbouw (GWW), allround monteur en technicus mobiele werktuigen, uitvoerder, landmeter, straatmaker of vakman in de betonbouw.
Adres: Ceintuurbaan 2, 3847 LG Harderwijk.
Op de locatie is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig.
PROGRAMMA
Het Festival draait om co-creatie. Samen nieuwe inzichten verkrijgen en tot oplossingen komen op hedendaagse vraagstukken uit de praktijk. Van best practice naar next practice.
Heb jij de afgelopen twee jaar een inzicht opgedaan, een lesmethode ontwikkeld of een relevante onderwijs innovatie op poten gezet die je graag zou willen delen op het Festival? Dan zijn wij op zoek naar jou! Laat ons weten wat jouw verhaal is en of je dit in een workshopvorm zou willen uitvoeren of middels een dialoogtafel.
Aanmelden van jouw workshop of dialoogtafel kan tot 31 december 2023. Hoe eerder wij jouw bijdrage binnen hebben, hoe meer kans je maakt dat jouw bijdrage wordt opgenomen in het programma.
NB: Iedereen die een bijdrage verzorgt krijgt gratis toegang tot het Festival.
HOUD MIJ OP DE HOOGTE
Weet je nog niet zeker of je bij het Festival aanwezig bent, maar wil je wel graag op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Laat dan hier je gegevens achter!