6e conferentie LessonStudyNL

Begin: 3 november 2021 13:00:00
Eind: 3 november 2021 17:30:00
Spreker(s): Miranda Timmermans, Siebrich de Vries

Lesson Study

Een middag over Lesson Study met Miranda Timmermans, voorzitter Velon, lector Samen Opleiden & Professionaliseren aan de Marnix Academie te Utrecht over perspectieven vanuit samen opleiden op lesson study.

Siebrich de Vries, lector Vitale vakdidactiek aan NHL Stenden Hogeschool vertelt over de rol van lesson study bij het samen opleiden aan de hand van praktijkprojecten in de noordelijke regio.

Er is een fysiek programma aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Daarnaast zijn de lezingen online te volgen en worden er workshops verzorgd.

Programma en inschrijving

Vanwege de pandemie organiseren we dit jaar slechts voor een beperkte groep bezoekers een fysiek programma aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Daarnaast zijn de lezingen online te volgen en worden er workshops verzorgd. Ben je geïnteresseerd? Noteer dan alvast 3 november 2021 in je agenda en laat hier je gegevens achter. Zodra er meer bekend is over het programma en inschrijving ontvang je een mail met aanvullende informatie.

Over Lesson Study/De kracht van Lesson Study

Een Lesson Study-traject is intensief maar de investering betaalt zich in het algemeen snel terug. De kern van het succes zit in het samen ontwerpen van een les en in de uitvoering, waarbij alle betrokken collega’s live meekijken. Docenten analyseren op deze wijze kritisch en systematisch de leerprestaties van leerlingen en verbeteren zo hun (vak)didactisch handelen. Lesson Study is bij uitstek geschikt om de meer geavanceerde docentvaardigheden als activeren, differentiëren en aandacht voor leerstrategieën verder te ontwikkelen.

Tags: , , ,

Community leden

onderwijscommunity leden

Word gratis lid

Apps & Tools


Apps & Tools >>>

Ook publiceren?

Neem dan contact op met onze redactie door het formulier rechts in te vullen.

Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Datum *
Fill out this field
Naam evenement
Fill out this field
Locatie
Fill out this field
Prijs
Fill out this field
Overige informatie
Fill out this field

Meer events

De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor leden die zijn ingelogd. Je kunt hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Menu

Welkom in onze nieuwe omgeving! 

We hebben het aanbod sterk uitgebreid met vacatures, opleidingen, boeken, events, apps en tools en bovenal!

De community omgeving waar je kan chatten, linken en kennis kunt delen.

Wij moedigen bijdragen uit de community aan. Heb je onderzoeksresultaten, een essay of boekrecensie, of zomaar een blog? Deel jouw ervaring met de community.