Digitale geletterdheid, de lerarenopleiding en de leraar van de toekomst

Begin: 15 juni 2021 17:00:00
Eind: 20 juni 2021 18:30:00
Organisator: Kennisnet/ Netwerk Mediawijzer
Prijs: € Gratis ,-
Spreker(s): Renee Hobbs (Mind over Media)

Hoe digitaal geletterd moet de leraar van de toekomst zijn?

Het Nederlands funderend onderwijs staat voor een curriculumherziening, beschreven in de ontwerpen van curriculum.nu. De invulling van de thema’s in het onderwijs is nog niet bepaald, maar het is duidelijk dat het thema digitale geletterdheid een vaste plek in het curriculum krijgt. Dit betekent dat er behoefte is aan leraren die kennis hebben van dit onderwerp. Daartoe moeten niet alleen de huidige leraren maar ook de toekomstige leraren opgeleid worden. Dat roept een aantal vragen op:

 En wat vraagt dat van de lerarenopleidingen?

Kennisnet gaat in samenwerking met de lerarenopleidingen van de Hogeschool Leiden, Hogeschool Utrecht, HAN University of Applied Sciences op zoek naar antwoorden op deze vragen in een vakcommunity. Deze vakcommunity zal naast het gesprek met elkaar, ook periodiek contact leggen met de bredere gemeenschap van leraren, lerarenopleiders, leraren in opleiding en andere betrokkenen.

Gastspreker Renee Hobbs

Dit brede gesprek starten we, in samenwerking met het Netwerk Mediawijsheid, via een webinar met als gastspreker Renee Hobbs.

Renee Hobbs is hoogleraar communicatiewetenschappen aan de Harrington School of Communication and Media van de Universiteit van Rhode Island in de Verenigde Staten. Ze is auteur van het recent verschenen boek ‘Mind Over Media’ waarin ze leraren uitlegt hoe leerlingen kritisch kunnen omgaan met nieuwe media.

Tijdens het webinar zal Hobbs ingaan op de actieve rol die een leraar speelt hierbij en hoe leraren en leerlingen samen kunnen leren deze rol verder vorm te geven. Dit zal ze doen op een interactieve manier.

 

 

Tags: , , ,

Community leden

onderwijscommunity leden

Word gratis lid

Apps & Tools


Apps & Tools >>>

Ook publiceren?

Neem dan contact op met onze redactie door het formulier rechts in te vullen.

Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Datum *
Fill out this field
Naam evenement
Fill out this field
Locatie
Fill out this field
Prijs
Fill out this field
Overige informatie
Fill out this field

Meer events

De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor leden die zijn ingelogd. Je kunt hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Menu

Welkom in onze nieuwe omgeving! 

We hebben het aanbod sterk uitgebreid met vacatures, opleidingen, boeken, events, apps en tools en bovenal!

De community omgeving waar je kan chatten, linken en kennis kunt delen.

Wij moedigen bijdragen uit de community aan. Heb je onderzoeksresultaten, een essay of boekrecensie, of zomaar een blog? Deel jouw ervaring met de community.