» Video's
» Didactiek

»

Kinderen laten bloeien op school, door emoties te leren reguleren

Kinderen laten bloeien op school, door emoties te leren reguleren

Om jonge kinderen te laten bloeien op school, moeten we meer doen dan leren hoe we moeten lezen en schrijven – we moeten ze leren hoe ze hun emoties moeten beheren, zegt opleider Olympia Della Flora.

In deze praktische lezing deelt ze creatieve tactieken die ze gebruikte om worstelende, soms ontwrichtende studenten te helpen – dingen zoals stoppen voor een ‘hersen-break’, liedjes zingen en zelfs yogahoudingen doen – allemaal met bestaande budgetten en middelen. “Kleine veranderingen maken grote verschillen, en het is mogelijk om nu te beginnen … Je hebt eenvoudig slimmere manieren nodig om na te denken over het gebruik van wat je hebt, waar je het hebt,” zegt ze.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor leden die zijn ingelogd. Je kunt hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Menu

Welkom in onze nieuwe omgeving! 

We hebben het aanbod sterk uitgebreid met vacatures, opleidingen, boeken, events, apps en tools en bovenal!

De community omgeving waar je kan chatten, linken en kennis kunt delen.

Wij moedigen bijdragen uit de community aan. Heb je onderzoeksresultaten, een essay of boekrecensie, of zomaar een blog? Deel jouw ervaring met de community.