Tags: , , , ,

Mijn idee voor onderwijs #2 Gert Biesta

»

Mijn idee voor onderwijs #2 Gert Biesta

Waar zou het onderwijs voor moeten staan?

Gaat het in onderwijs om leren? Gaat het in het onderwijs om ontwikkelen? Of gaat het om vormen?  In een boeiend betoog schetst Biestra de noodzaak kleur te bekennen in en met het onderwijs. Om kinderen te helpen volwassen in de wereld te komen; te vormen tot de mens die vanuit intrinsieke motivatie verantwoordelijkheid neemt voor zijn omgeving in tegenstelling tot hij die zijn eigen wensen als referentiepunt neemt. Een volwassenheid die hen vaak al eigen is.

If you stand for nothing, you fall for anything. – Engels spreekwoord
Bekijk de video met: Gert Biesta

Bekijk ook


Tags: , , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook interessant

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
Registreer je hier

De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor leden die zijn ingelogd. Je kunt hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Menu