Woensdag 24 mei 2023, 9:00-17:00

Onderwijs Innovatie Festival

1
Onderwijsprofessionals
1
Instellingen

VOOR HET ONDERWIJS, DOOR HET ONDERWIJS

Pioniers in het onderwijs

Woensdag 24 mei 2023 staat de tweede editie van het Onderwijs Innovatie Festival gepland. Na een uitermate succesvolle en leerzame eerste editie is het tijd voor een passend vervolg.

Op het Festival ontmoet je de koplopers uit het onderwijs, kom je samen met anderen tot nieuwe inzichten, maar heb je bovenal ook plezier.

Het dagvullende programma bevat een spraakmakende keynote, een uitgebreid aanbod van dialoogtafels om aan te schuiven, interactieve workshops en een belevingsmarkt vol (tech)innovaties voor het onderwijs.

Als kers op de taart is er een uitdagende serious game als rode draad door de dag, waarbij diverse awards te winnen zijn. Dit kan natuurlijk niet anders dan een absoluut feest worden.  

Laat je inspireren door projecten van anderen, leer van best practices en verkrijg concrete handvatten om het geleerde zelf toe te passen in de praktijk.

Onderwijs Innovatie Festival in het kort

Wie

Voor en door docenten, (school)leiders, directeuren en HR- en innovatiemanagers uit PO, VO, MBO & HBO.

”Voor het onderwijs door het onderwijs”

Wat

Het Onderwijs Innovatie Festival biedt een breed scala aan workshops, sprekers en dialoogtafels.

”Van best practices naar next practices”

Waarom

Door de krachten te bundelen en te leren van elkaar, kunnen we het onderwijs naar een hoger plan tillen.

”Leren vanuit verbinding”

INHOUD

Doel

Voor het onderwijs door het onderwijs, onze sprekers en workshopleiders zijn dagelijks actief in het onderwijs. Zij delen hun ervaringen en inzichten en reiken praktische tips of handvatten aan. 

Op het Festival kan je leren van de ervaringen die in andere scholen zijn opgedaan. Samen bouwen aan ‘next practices’ door te leren van de ‘best practices’ die anderen hebben ontwikkeld.

Aan de dialoogtafel kun je je laten inspireren door ervaringen van andere en ga je samen de diepte in. In de workshops ga je over op de implementatie, waarbij je praktische handvatten krijgt toegereikt. Op de belevingsmarkt komt de EdTech tot leven en kun je innovaties ervaren en beleven.

Organisatie

Het Festival is een co-productie van Edex en Onderwijscommunity.

Edex is een initiatief van Frank van den Ende, innovatieregisseur bij Gilde Opleidingen, Hij heeft een hart voor onderwijsontwikkeling en is altijd op zoek naar het juiste onderwijs voor iedere student.

Onderwijscommunity stelt de professional in het onderwijs centraal. Wij ontsluiten kennis en inzichten en versnellen leren, vanuit verbinding. Naast kennis in iedere vorm, vind je op onze site ook vacatures, opleidingen, evenementen, boeken, rapporten en vooral andere bevlogen professionals.

Verbeteren waar het kan, vernieuwen waar het moet.

Programma

09:00 uur: Ontvangst met koffie
09:30 uur: Opening
10:15 uur: Breakout-ronde 1
11:30 uur: Breakout-ronde 2
12:30 uur: Lunch & belevingsmarkt
14:00 uur: Keynote
14:45 uur: Breakout-ronde 3
16:00 uur: Uitreiking awards
16:15 uur: Afsluitende netwerkborrel

INGREDIËNTEN

Dialoogtafel

Aan de dialoogtafel ga je in kleinere groepjes in gesprek over actuele onderwerpen die spelen binnen het onderwijs. In een round table setting ga je 50 minuten lang met collega professionals de diepte in.

De sessie wordt begeleid door een gespreksleider; een onderwijsprofessional die vanuit zijn of haar eigen praktijkervaring het thema introduceert. Zij nemen jullie mee in hun best practice en delen hun resultaten. Deze resultaten en inzichten bieden concrete input voor een verdiepend gesprek.

Onderwijs Innovatie Festival
Onderwijs Innovatie Festival

Workshops

Waar het bij de dialoogtafels vooral draait om inspiratie, ligt de focus bij de workshops op implementatie.

De workshops bieden in drie rondes van 50 minuten verdere verdieping. In kleinere groepen ga je aan de slag met relevante thema´s en onderwerpen. Hierbij heb je keuze uit diverse workshops.

Tijdens deze workshops ga je zelf natuurlijk actief aan de slag. Vanuit de praktijkervaring krijg je handige tips en tricks, zodat je het geleerde ook echt in de praktijk kan toepassen en door kunt vragen waar nodig.

Belevingsmarkt

Op de belevingsmarkt kun je diverse technologische onderwijsinnovaties ervaren en beleven.

Verschillende start-ups uit de EdTech brengen hun innovaties mee naar het Festival, zodat jij deze ter plekke kunt ondergaan.

Aan de hand van een serious game word je op een uitdagende manier door de markt geleid. Ervaar bijvoorbeeld hoe het is om een VR-bril te dragen en voer opdrachten interactief uit.

Beleef het op het Festival.

Onderwijs Innovatie Festival

OPROEP

Het Festival draait om co-creatie. Samen nieuwe inzichten verkrijgen en tot oplossingen komen op hedendaagse vraagstukken uit de praktijk. Van best practice naar next practice.

Heb jij de afgelopen twee jaar een inzicht opgedaan, een lesmethode ontwikkeld of een relevante onderwijs innovatie op poten gezet die je graag zou willen delen op het Festival? Dan zijn wij op zoek naar jou! Laat ons weten wat jouw verhaal is en of je dit in een workshopvorm zou willen uitvoeren of middels een dialoogtafel. 

Aanmelden van jouw workshop of dialoogtafel kan tot 31 december 2022. Hoe eerder wij jouw bijdrage binnen hebben, hoe meer kans je maakt dat jouw bijdrage wordt opgenomen in het programma.

NB: Iedereen die een bijdrage verzorgt krijgt gratis toegang tot het Festival.

INGREDIËNTEN

Verbinden

Kom in contact met collega’s met verschillende achtergronden en uit verschillende sectoren. Ontdek hoe zij omgaan met de hedendaagse uitdagingen op hun school.

Inspireren

Laat je inspireren door de ervaringen van anderen in het onderwijs. Ontdek nieuwe best practices en wissel hier inzichten over uit aan de dialoogtafels.

Beleven

Kom naar de belevenismarkt, waar je kennis kunt maken met verschillende interventies en initiatieven en maak ze ter plekke mee.

Leren

Van inspiratie naar implementatie. Van best practice naar next practice. Krijg op deze dag handvatten om wat je leert in de praktijk toe te passen.

AANMELDEN

Profiteer nu tijdelijk van vroegboekkorting!

Voor deelname aan dit sprankelende onderwijsfestijn vragen wij van u tijd en inzet en onderstaande financiële investering:

Individueel ticket €225,- /  Teamticket €599,- (3 personen)*

Prijzen zijn inclusief koffie, thee, lunch en een afsluitende borrel en exclusief BTW. Betaling vindt plaats via online betaling of op basis van facturatie. 

Wij zien uit naar jouw deelname op woensdag 24 mei 2022. 

*Schrijf jij je nu alvast in voor het Festival en profiteer tijdelijk van een voordelige vroegboekkorting.

Deelnemers Onderwijs Innovatie Festival 2022

Houd mij op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van belangrijke updates rondom het Festival? Laat dan hier jouw gegevens achter.
Naam(Vereist)