HR

Onder het kopje HR tref je alles wat de persoonlijke ontwikkeling, het functioneren en het loopbaanperspectief van de docent binnen de organisatie betreft.

Artikelen & Blogs

Wiersma’s gedrag is herkenbaar

Iedere manager heeft in iedere situatie de vrije keuze. En die keuze gaat over zijn of haar houding ten opzichte van de medewerkers en de problemen die voorliggen. Vaak reageren we schijnbaar volautomatisch op dergelijke problemen – minister Wiersma weet dat inmiddels ook. Wie wil jij zijn in je organisatie?
De eerste paar jaar als leraar zijn cruciaal voor hun vorming, de kwaliteit van hun lesgeven, en hun keuze om al dan niet leraar te blijven.
Artikelen & Blogs

Nieuwe leraren: laat ze niet verzuipen!

De uitval onder startende leerkrachten is schrikbarend groot. Inductieactiviteiten in Nederland zijn voor verbetering vatbaar, bleek al uit onderzoek. Paul Kirschner haalt de Engelse praktijk aan waar een gedegen, nationaal ingezet begeleidingsprogramma duidelijke vruchten afwerpt. Meer werkplezier, self-efficacy en betere leerprestaties.
Artikelen & Blogs

Inspiratie nodig? Beperk jezelf met ‘creative limitations’

Ben jij het jaar begonnen vol motivatie om nieuwe projecten op te pakken? Wil je meer creativiteit toevoegen aan jouw lessen of iets creatiefs doen, zoals schilderen, een boek schrijven of een (online) cursus maken? Paradoxaal genoeg kan het helpen jezelf beperkingen op te leggen.
Podcasts

Krachtgericht coachen van doen naar zijn (=liefde)

Gerelateerd:Pedagogisch coachen: leren leren en zelfeffectiviteit Verbaan en Potiek over het belang van pedagogisch coachen. De leerling die denkt dat hij/zij de leeractiviteit niet aankan. ‘Ík…Klimaatchallenge #4: cadeaus Alle kinderen willen een leefbare wereld. Met onze hang naar materie, bedreigen we hun toekomst. Kinderen willen eigenlijk gewoon liefde…Stoornis of mens?…
Hoe kun je leraren en leidinggevenden leren om zelfstandig te reflecteren op hun innerlijke persoonswording? Krachtgericht coachen kent vijf kernbegrippen. Taco Visser neemt ze door met emiritus hoogleraar Fred Korthagen. Volg je de weg langs deze vijf begrippen, dan ga je volgens Fred de weg van doen naar zijn … en verbinding, ja zelfs liefde.
Om het zittende personeel (gemotiveerd) te behouden en de visie van de school beter te borgen is het essentieel dat de POP verplichting vanuit het management serieus wordt genomen.
Artikelen & Blogs

POP en professionalisering in het onderwijs

Om het zittende personeel (gemotiveerd) te behouden en de visie van de school beter te borgen is het essentieel dat de POP verplichting vanuit het management serieus wordt genomen. Professionalisering is een voorwaarde voor welbevinden. Lees welke voorwaarden het formeel en informeel leren stimuleren.
Doorgaans worden burnouts en ernstige stressklachten behandeld door gesprekstherapie, cognitieve gedragstherapie of medicatie.
Artikelen & Blogs

Psychisch verzuim in het onderwijs: 7 criteria bij keuze behandelaar

Het aantal behandelaars van psychische klachten zoals burn-out neemt bijna dagelijks toe. Zie je door de bomen het bos niet meer? Ellen Botman, CEO van Happy Brain® Clinics en stress-expert, deelt zeven selectiecriteria bij de keuze voor een behandelaar.
Artikelen & Blogs

Conflicten in de lerarenkamer: ga ze niet uit de weg

In elke school komt sabotagegedrag voor. Het is een gefrustreerde poging om te zeggen hoe we ons voelen, wat ons idee of gedachte is. We moeten leren om conflicten aan te gaan, want we zijn verschillend en we kunnen dat verschil niet wegwerken. Hoe stel jij je op in de…
Artikelen & Blogs

Teamleren in een lerende school; logisch toch?

De focus in onderwijsteams is veelal gericht op de leerling en op het product; zoals cito-scores. Maar wat vertellen die scores over het onderwijs? Waar kan het team beter presteren? Hoe bereik en versterk je de lerende cultuur in een onderwijsteam?
Wie ernstige stress tijdig herkent, voorkomt verzuim. Daarom deelt Ellen Botman, CEO van Happy Brain® Clinics en stress-expert, vier indicatoren die collega’s en leidinggevenden helpen om tijdig ernstige stress bij collega’s te herkennen.
Documenten

4 indicatoren om stressklachten te signaleren

Gerelateerd:Psychisch verzuim in het onderwijs: 7 criteria bij keuze… Het aantal behandelaars van psychische klachten zoals burn-out neemt bijna dagelijks toe. Zie je door de bomen het bos niet…Armoede op school; signaleren en ondersteuning Het vroegtijdig signaleren van armoede in een gezin kan helpen voorkomen dat kinderen langdurig worden blootgesteld…
Wie ernstige stress tijdig herkent, voorkomt verzuim. Daarom deelt Ellen Botman, CEO van Happy Brain® Clinics en stress-expert, vier indicatoren die collega’s en leidinggevenden helpen om tijdig ernstige stress bij collega’s te herkennen.
Artikelen & Blogs

Zij-instromers beter onthalen: 5 doorbraken

Zij-instromers kunnen helpen het lerarentekort op te lossen. Veel potentieel blijft nog onbenut. Men loopt veelal vast op dezelfde punten. Een reeks doorbraaksessies leverde vijf concrete aanbevelingen op voor onderwijsinstellingen en ketenpartners. Gericht beleid kan het tij keren.
Podcasts

De Gelukkige School: werkgeluk in het onderwijs

Gerelateerd:Hoogbegaafde leerling vaak zonder school Slechts 25% van de samenwerkingsverbanden biedt voltijds hb-onderwijs blijkt uit onderzoek. De behoefte aan dit type onderwijs kan wel eens…Vergader jezelf gelukkig en gezond! Vergaderen, we zijn er maar druk mee en worden er over het algemeen niet blij van. Juist in deze tijd…Floreren in…
Podcast De Gelukkige school aflevering 7 gaat over werkgeluk, met ditmaal twee gasten: Karin Landman (schoolleider van de Anne frank school in Leiden) en Joke van Sliedregt (schoolleider van bassischool de Toren en SBO Het Palet in Klundert). Ze vertellen hoe hun scholen Klassewerkplek zijn geworden en wat dit is. Verder kom je te weten hoe zij als schoolleider werkgeluk in het team creëren.
Artikelen & Blogs

Hoe zet je zij-instromers verantwoord in?

Het personeelstekort in het onderwijs is al jaren een probleem waar bestuurders en HR-verantwoordelijken zich het hoofd over breken. Aan het oplossen van dat probleem kunnen zij-instromers in het onderwijs een structurele bijdrage leveren. Tegelijkertijd is het van groot belang dat ook de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd blijft. Hoe…
Hoe meet u of uw vitaliteitsaanpak werkt? Toets met de veerkrachtmeter van Aon of uw organisatie de juiste stappen zet.
Artikelen & Blogs

Hoe veerkrachtig is uw organisatie?

Veel organisaties zien dat het loont om te investeren in de veerkracht van eigen medewerkers. Zij stemmen daar hun vitaliteitsactiviteiten dan ook op af. Tegelijkertijd is het lastig om het effect van deze activiteiten tastbaar te maken. Werkt de vitaliteitsaanpak wel? Doet u als organisatie genoeg? Toets met de veerkrachtmeter…
Al jaren heerst onder hbo-docenten een (te) hoge werkdruk. Dit verhoogt het stressniveau en speelt burn-out in de hand.
Artikelen & Blogs

Bescherm hbo-docenten tegen (te) hoge werkdruk met eHRM

Al jaren heerst onder hbo-docenten een (te) hoge werkdruk. Dit speelt burn-out in de hand. Medewerkers krijgen energie van ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het meebeslissen in tijdsindeling en het organisatiebeleid. Kijk wat slimme software voor jullie instelling kan betekenen.
Om hbo-docenten te beschermen tegen de hoge werkdruk in hun sector, kunnen werkgevers proberen hun regelmogelijkheden te verhogen
Al jaren heerst onder hbo-docenten een (te) hoge werkdruk. Dit verhoogt het stressniveau en speelt burn-out in de hand.
Documenten

Bescherm hbo-docenten tegen (te) hoge werkdruk met eHRM

Om hbo-docenten te beschermen tegen de hoge werkdruk in hun sector, kunnen werkgevers proberen hun regelmogelijkheden te verhogen
Gerelateerd:Bescherm hbo-docenten tegen (te) hoge werkdruk met eHRM Al jaren heerst onder hbo-docenten een (te) hoge werkdruk. Dit speelt burn-out in de hand. Medewerkers krijgen energie van ruimte…De kracht van hoge verwachtingen in het onderwijs Hoge verwachtingen spelen een cruciale rol voor goed onderwijs en gelijke kansen. Ben jij je…
Al jaren heerst onder hbo-docenten een (te) hoge werkdruk. Dit verhoogt het stressniveau en speelt burn-out in de hand. Hoe voorkom je een burn out onder hbo-medewerkers? Hoe bescherm je de docenten tegen deze hoge werkdruk? Lees verder om er achter te komen hoe eHRM hier een goede oplossing voor kan zijn. 
Artikelen & Blogs

Leren en ontwikkelen is de smeerolie voor zowel mens als samenleving

Voor een duurzame welvaart is het van belang dat mensen zich blijven ontwikkelen. Mensen die zich blijven ontwikkelen voelen zich ook veel gelukkiger. De vele maatschappelijke uitdagingen maken de noodzaak van een Leven Lang Ontwikkelen duidelijk. Toch vindt 70% van de werknemers het een verantwoordelijkheid van de werkgever. Hoe verhoudt…
Artikelen & Blogs

Post-hbo HRM: update je HR-kennis én software skills

De HR-wereld kende de afgelopen twee jaar een enorme digitaliseringsslag. Meer dan ooit is goede kennis van de software processen noodzakelijk. De versnelde digitalisering met de nieuwe werkverhoudingen doen ook een beroep op de soft skills van de HR medewerker. Heeft jullie HR afdeling de automatisering goed in de vingers?
Filters
Reset
Reset
Reset
Reset

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

Actief in de community