Boeken
Boeken
Thuis in Taal
34.50
Het boek beschrijft het programma waarmee leerkrachten en pedagogische medewerkers stapsgewijs samenwerkingsrelaties kunnen aangaan met ouders die bijdragen aan een rijkere taalomgeving voor kinderen. Het combineert wetenschappelijke inzichten met praktijkervaring. Veel kennis die er nu wel is wordt nog niet toegepast.


Thuis in Taal
34.50
Boeken
DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken
9.95
Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen. Wat dit precies inhoudt en wat je daarvoor moet doen wordt op speelse wijze uitgewerkt in het DOEboek Burgerschap. De Stichting Vredeseducatie stelde het samen voor jongeren van 9 tot 13 jaar.
Boeken
Het SUPERBREIN-geheim


Margriet Sitshoorn
20.00
Tien gouden tips die een positief effect hebben op de ontwikkeling van kinderen. Denk aan routines inbouwen, waardoor kinderen nieuwe dingen goed kunnen oefenen. Responsiviteit waardoor ze vertrouwen ontwikkelen en stressbestendiger worden. Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie.
Boeken
Perspectiefvol leiderschap


Bert-Jan van der Mieden
75
Van der Mieden vraagt in zijn interviews naar zin en betekenis van het leven (is er een hoger doel?), hoe we wereldwijd uit verschillende crises kunnen komen, welk persoonlijk leiderschap er van ons wordt verwacht en hoe we kunnen komen tot welvaart en welzijn voor iedere wereldburger.


Boeken
Meer dan slim


Hoogbegaafde kinderen hebben niet alleen een bovengemiddelde intelligentie; ze denken ook anders, ervaren de wereld anders én voelen anders. Vaak zijn ze (erg) gevoelig voor de prikkels in hun omgeving; de Poolse wetenschapper Kazimierz Dabrowski noemt dit overexcitabilities, oftewel intense belevingskanalen. Door hun sensitiviteit ondervinden kinderen soms problemen op school.…
Boeken
Maken in de klas


Mensen zijn van oudsher makers. In onze huidige tijd is dat vanzelfsprekende maken echter op de achtergrond geraakt. We verloren de kunst van het maken, vervolgens de kunst van het repareren en op dit moment raken we zelfs de kunst van het begrijpen hoe iets werkt kwijt. Dat tij moet…
Boeken
Bananenschillen op school


Iedere dag doe je als leerkracht, ib’er of directeur je best om goede inschattingen te maken en de juiste beslissingen te nemen. Daarbij ga je ervan uit dat je als professional kunt vertrouwen op je denken en je intuïtie. Maar is dat wel terecht? Vanuit de wetenschap is bekend dat…
Boeken
Zo werken wij!


Geen enkele methode sluit optimaal aan bij een hele schoolbevolking, een totale groep of iedere individuele leerling. Wie denkt beter passend onderwijs te kunnen geven door dan maar de methode aan de kant te zetten, gooit ook de didactische houvast weg. Met alle gevolgen van dien. Minder ingrijpend is het…
Boeken
Het zakboek voor contactpersonen onderwijs


Contactpersonen zijn het aanspreekpunt voor ouders en leerlingen bij klachten over schoolzaken. Ze zorgen ervoor dat klachten niet blijven broeien of escaleren, maar volgens de juiste klachtenroutes worden opgelost. De term ‘contact’ is essentieel in de taakbenaming: • De contactpersoon is een herkenbaar aanspreekpunt met wie een klager contact legt.…
Boeken
Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep


Klein probleemgedrag: voorkomen en aanpakken! De meeste leerkrachten zijn tevreden met hun groep. Het is er gezellig, er hangt een goede sfeer, er wordt goed gewerkt. Er zijn ook leerkrachten die ’s ochtends met buikpijn de klas in stappen. De onzekerheid is groot over wat er vandaag weer zal gebeuren.…
Boeken
Wiebelen en friemelen werkboek


Voor het kind Geluiden, geuren en kleuren… de hele dag heb je prikkels om je heen. Misschien vind je dat prima. Maar het kan ook zijn dat je juist veel méér prikkels wilt; of minder, omdat je er vaak last van hebt. Misschien ben je wel onderprikkeld of overprikkeld. In…
Boeken
School en thuis


Leerlingen gedijen erbij als de leefwerelden van thuis, school en buurt elkaar overlappen. Het is echter niet makkelijk om de verschillende leefwerelden op elkaar af te stemmen, zeker niet in de stedelijke context waar de verschillen tussen leraren en ouders groot kunnen zijn. Het belang van het verbinden van deze…
Boeken
Geweldloos verzet


Iedere leraar heeft weleens te maken met leerlingen die (ernstige) gedragsproblemen vertonen. Soms word je flink op de proef gesteld, vooral als leerlingen (je persoonlijke) grenzen overschrijden. Hoe reageer je? Hoe geef je ook deze leerlingen passend onderwijs? Geweldloos verzet – ook bekend onder de naam Nieuwe Autoriteit – is…