Wat is Onderwijscommunity?

Binnen Onderwijscommunity vindt de professional in het onderwijs alles om kennis en ervaringen te delen, te leren en te groeien. Samen bouwen we online én offline aan een dynamisch ecosysteem.

Zo maken we samen het onderwijs nog efficiënter en innovatiever, en hopelijk nog leuker ook! Minder regeldruk en gedoe, meer aandacht voor de leerling en de professional.

Op verschillende manieren verbinden we professionals, goede ideeën en initiatieven in het onderwijs. Bijvoorbeeld via deze website, maar ook via onze socialmediakanalen en tijdens de meet-ups die we gaan organiseren.

Wie weet beter wat er nodig is in het onderwijs dan de professional? Daarom staat de individuele onderwijsprofessional centraal bij Onderwijscommunity. De community komt tot stand in samenwerking met mensen in het onderwijs, dat betekent dus dat de content die je hier vindt grotendeels user generated is. Maar achter de schermen maakt een klein team het allemaal mogelijk.

Op onze portal vind je onder meer vacatures, events, opleidingen, podcasts en video’s, documenten in de vorm van rapporten adviezen en papers en blogs en artikelen.

Vooralsnog richten wij ons op het organiseren van het onderwijs. Met onderwerpen als samenwerken, leren, innoveren, engagement, wellbeing en vitaliteit en leiderschap. Maar ook facilitair, financiën en andere onderwerpen komen aan de orde. Wellicht komen hier later ook didactische materialen bij. Waarom uitvinden wat een ander al heeft bedacht!?

Onderwijscommunity is een zusje van HRcommunity en bestaat uit een (klein) team van 4 personen, zij voeren redactie en organiseren het Onderwijs Innovatie Festival. Onderwijscommunity is een initiatief van onder meer Remco Mostertman. Je kunt hem eenvoudig bereiken via LinkedIn of Twitter of gebruik maken van het contactformulier.