Leiderschap en Management

Podcasts

(Strakke) regie in de klas – gruwel of walhalla?

Gedrag is curriculum. Je moet kinderen leren hoe ze zich moeten gedragen. Gert Verbrugghen vertelt over het schoolbrede beleid op het Alfrinkcollege in Deurne. Oefen gewenst gedrag in en handhaaf consequent. Klassenmanagement is dan ook voor de beginnende docent hanteerbaar en de aandacht kan gaan naar waar het eigenlijk om gaat: het individu en goed lesgeven.
evidence informedexcellente schoolklassenmagementlesgevenschoolcultuur
Artikelen & Blogs

Professionele cultuur helpt het welbevinden van de leraar

Een professionele cultuur ontstaat niet zo maar. Als management team moet je erin investeren. Er moet tijd en ruimte beschikbaar zijn om te ontwikkelen en te experimenteren. Lees over de vier kenmerken en elementen die een professionele cultuur typeren. Wat werkt wel en wat niet?
lerende cultuurmanagement teamprofessionele cultuursamenwerkenwelzijn
Podcasts

Kijk op Onderwijs: zelfsturende teams

In het gesprek met Erik Ex vertelt directeur-bestuurder Peter Visser over de organisatiestructuur en werkwijze op Stad en Esch, over de effecten van de zelfsturende teams op werkplezier en de onderwijskwaliteit van docenten, en over de aanpassingen die de school maakte op basis van evaluaties. "Hoeveel aantrekkelijker autonomie het lerarenberoep maakt."
autonomieevaluatiepersoonlijke groeizelfsturende teams
Podcasts

Hoe houdt je startende docenten aan boord? Starter blikt terug

Te gast is Nicol Maulabaks. Zij is een startende docent Engels in het mbo en heeft ervaren dat het niet altijd makkelijk is als starter. Floor en Ellen bespreken met haar haar eigen ervaring.  Ze komen zo samen tot verschillende oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat docenten aangehaakt blijven in het onderwijs. Welke valkuilen kwam Nicol tegen? Welke handvatten hebben haar geholpen? Welke rol is hierin weggelegd voor de leidinggevende?
begeleidinglerarenopleidingstartende docentteamleider
Artikelen & Blogs

Ik geloof in systemen, maar blijf wel bij de bedoeling

‘Op het gebied van management en leidinggeven is er nog wel wat terrein te winnen in het onderwijsveld’, aldus Ellen Marks, lid College van Bestuur van Aventus. ‘Eigenlijk zou je geen mensen uit het systeem zelf op leidinggevende posities moeten zetten.’ Over leiderschap, hiërarchie en verantwoordelijkheid.
leiding gevenonderwiijsbestuurderorganisatieperspectiefvol leiderschapverandermanagement
Podcasts

Schoolleider Marjolijne Mulders over 5 jaar Gedeeld Leiderschap

In deze podcast gaat Marjolijne Mulders vertellen over gedeeld leiderschap. Marjolijne is al sinds 2013 werkzaam met de leerKRACHT-methodiek en gebruikt deze nu ook als schoolleider op basisschool de Klimop in Purmerend. Hoe bereik je gedeeld leiderschap, wat is het effect op het team en de leerlingen en wat doe je als schoolleider dan nog wel?
gedeeld eigenaarschappodcastspeerpuntenteamoverlegverbeterbordenwerkgeluk
Artikelen & Blogs

Nascholing van leraren vraagt overwogen strategie

Hoe zorg je er als schoolteam (of als directie) voor dat de nascholing van leraren impact heeft op hun denken en doen, op de kwaliteit van hun lesgeven, en uiteindelijk op de ontwikkeling van de leerlingen? Professor Kris van den Branden (KU Leuven) beschrijft een vijftal stappen voor duurzame verandering.
duurzaam onderwijsnascholingonderwijsinnovatieverandermanagement

Thema’s

Thema'sThema's Artikelen & BlogsAlle artikelen & blogs >>>VacaturesAlle vacatures >>>Kalender ItemsAlle opleidingsactiviteiten >>>BoekenAlle boeken >>>Apps & ToolsAlle apps & tools >>>Deel je blog!Wil jij ook schrijven voor Onderwijscommunity, lees dan snel hoe dat kan! Actief in de community
Veranderen is een Vaardigheid afb. 2
Artikelen & Blogs

Organiseren voor succes: benut het verandervermogen van jouw medewerkers

Responsieve organisaties maken optimaal gebruik van het vermogen van mensen om te veranderen. Zij ‘organiseren voor succes’ door te focussen op medewerkers en hun onderlinge relaties. Zo wordt verandervermogen optimaal benut en ontstaat ‘verandering van binnenuit’. Resultaat: meer wendbaarheid en veerkracht en een betere realisatie van de ambities van jouw…
leiderschapresponsieve organisatiestrategieverandermanagement
Filters
Herstel
Herstel

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

Actief in de community