Nieuws

Artikelen & Blogs

De Week van het Inclusief Onderwijs: samen sterker voor elk kind

De Week van Inclusief Onderwijs belicht het belang van een onderwijssysteem dat toegankelijk is voor ieder kind. Met een focus op samenwerking, diversiteit en gelijkheid, streven we naar een onderwijscultuur waarin elke leerling zich gewaardeerd en begrepen voelt.
Artikelen & Blogs

Nieuwe aanpak in beroepskeuze: het succes van ‘Explore your Future’

Het programma ‘Explore your Future’ is uniek in de manier waarop het leerlingen in contact brengt met professionals uit uiteenlopende vakgebieden. Deze persoonlijke interactie is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van de leerlingen.
Artikelen & Blogs

Kosteloze inzameling van verpakkingsafval en glas voor scholen

Ruim 1000 scholen hebben hun afval goed geregeld. Zij scheiden namelijk hun plastic verpakkingen, drankenkartons (PD) en glazen verpakkingen. Het Afvalfonds zorgt er vervolgens voor dat het kosteloos wordt opgehaald en gerecycled. Wilt u dat ook bij u op school? Meld u dan aan bij het loket van Afval Goed Geregeld.…
Artikelen & Blogs

Inspectie van het onderwijs roept op het tij te keren

Inspectie pleit voor focus op basisvaardigheden, niet steeds weer nieuwe dingen en vooral veel aandacht voor het vergroten van de kennis en kunde van leraren met bewezen effectieve methoden. Daarvoor moet iedereen doelgericht samenwerken – van beleid en wetenschap tot bestuur en school.
Artikelen & Blogs

VO-Raad vraagt om coulante omgang met diploma-eis vervolgstudie

Henk Hagoort van de VO-Raad pleit voor coulante omgang met de middelbare scholier die geraakt werd door de coronacrisis. Naast een bonusjaar pleit Hagoort voor soepele omgang met diploma eisen door vervolgopleidingen. AOb voorzitter Evers noemt het ‘slechte plannen’ en demotiverend voor de docent.
Artikelen & Blogs

Onderwijs Oekraïense kinderen via nieuwkomersonderwijs?

Minister Wiersma stuurt aan op opname van de geschatte stroom van 15- tot 25 duizend leerplichtige Oekraïense kinderen door het kwart van de scholen die daar ervaring mee heeft. De Onderwijsraad vreest voor de ontwrichtende werking op een systeem dat al overbelast is.
Artikelen & Blogs

Roep om numerus fixus in MBO valt slecht bij MBO raad

Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, pleit voor meer geld voor mbo techniek en een rem op opleidingen met mindere baankansen: ‘Ook om de energietransitie technisch mogelijk te maken.’ De MBO-Raad stelt dat het juist goed geregeld is. ‘Zet liever in op LLO.’
Artikelen & Blogs

Is het onderwijs zo meteen kind van de rekening?

Scholen komen in de knel door de stijgende energieprijzen, zegt de PO-Raad. Ze waarschuwt dat de kwaliteit van het onderwijs in gevaar kan komen door de hogere energierekening. De kosten voor onderhoud en energie overschrijden de budgetten al jaren door structurele kostenstijging en verouderende gebouwen.
Artikelen & Blogs

Onderwijsraad: private bijles vergroot kansenongelijkheid

In het advies staat dat de overheid moet zorgen dat er voldoende geld beschikbaar is om goed onderwijs aan te kunnen bieden, zodat scholen niet hoeven te leunen op bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining van private aanbieders. De toegang tot kwalitatief goed onderwijs hangt nu te veel af van de portemonnee…
Filters
Reset
Reset
Reset

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

Actief in de community