Ons leidend motief is ReflAction: je reflecteert op je eigen handelen, vertrouwt op je intuïtie en gevoelens, en zat dat in het hier-en-nu om in actie. Wij geloven dat deze houding bijdraagt aan een beter functionerende wereld. Door oprecht te durven kijken naar je eigen aandeel in communicatie en het effect daarvan, door open te zijn over wat jij voelt en ervaart in het contact met anderen, herken en los je potentiële verschillen veel sneller op. Bovendien versterk je je zelfkennis en persoonlijke groei en kun je het gedrag van anderen veel beter voorspellen, coachen of beïnvloeden in je dagelijks leven.

Professioneel en resultaatgericht coachen vraagt om een gedegen theoretisch fundament. Dat fundament begint met een visie op de psychologie van coaching. Onze visie is gebaseerd op drie elementen: de psychologie van Carl Jung, systeemdenken en je ‘fysieke ik’ als monitor. Voor ons zijn dit geen dogma’s, waarin je moet geloven. Het is ervaringskennis, waarmee jij het verschil maakt. Dat laten we je zelf ontdekken en ervaren in onze opleidingen. Deze basis biedt jou het houvast om je aanpak professioneel te onderbouwen en aan te scherpen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ons beter leren kennen? Kom dan naar onze Next Step Workshop of vraag gratis ons SvC Magazine aan, vol met interviews en ervaringen uit de coachpraktijk.

Waarom School voor Coaching

Nog niet overtuigd van ons vakmanschap in coaching? Hieronder vind je nog meer argumenten om je keuze voor SchoolvoorCoaching mee te onderbouwen:

  • Ons zeer ervaren team van senior trainers biedt een veilige bedding om het beste uit jezelf te halen, samen met je groep.
  • Onze opleidingen zijn ervaringsgericht: je leert op alle lagen, met hoofd, hart en lijf, en ontdekt hoe effectief onze visie op coaching in de praktijk werkt.
  • Onze trainers passen de principes van systeemdenken en teamcoaching toe, zodat een lerende groep onstaat waarin je je werkelijk gezien en gesteund voelt in je ontwikkeling tot coach. Daarom werken we ook met een vaste trainer en vaste groepen van maximaal 12 mensen.
  • Onze gedegen theoretische basis: de psychologie van coaching staat als een huis.
  • Door 20 jaar ervaring en focus op kwaliteit staan onze leergangen en trainingen op een stevig fundament.
  • Je leert jezelf als instrument inzetten in plaats van methoden of protocollen te volgen. Daardoor leer je vertrouwen op je eigen waarneming en ingevingen.