Pakket De praktijk van de positieve psychologie + Kansgericht Samenwerken Spel

Ontvang nu het boek ‘De praktijk van de positieve psychologie’ en het ‘Kansgericht Samenwerken Spel’ voordelig in een pakket.

Ontvang nu het boek ‘De praktijk van de positieve psychologie’ en het ‘Kansgericht Samenwerken Spel’ voordelig in een pakket.

Over het boek
Positieve psychologie doet onderzoek naar omstandigheden waarbij mensen tot bloei komen en naar technieken die het welbevinden van mensen bevorderen: onderzoek naar en trainingen van empathie, vriendelijkheid, humor en optimisme.

In dit boek staat het stimuleren van deze positieve emoties centraal. De focus ligt op toepassingen van de positieve psychologie en meer concreet op interventies in organisaties in transitie, op school en het werk.

“Dit boek is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over hoe je positieve energie kan ontwikkelen in organisaties. Een praktisch en inspirerend boek waarin de kracht van positieve verbindingen in organisaties centraal staat. Ik beveel het van harte aan!” – Menno Lanting

Over het spel
Het spel bestaat uit 36 kanskaarten, met aan de ene zijde tekst en aan de andere zijde een bijbehorende afbeelding. Doel is om medewerkers en teams te helpen met kansgericht en creatief ‘anders’ denken met een focus op samenwerking. Vandaar de naam Kansgericht Samenwerken.

De tekst is in de vorm van een korte zin in de ik-vorm en is bedoeld om individuele reacties uit te lokken. De tekst en afbeeldingen zijn qua stijl en lay out geïnspireerd door de kanskaart uit Monopoly, het best verkochte bordspel ter wereld. Waarschijnlijk is ook het principe van de ‘kanskaart’ bekend.

Het Monopoly-spel biedt spelers een kanskaart die zij hardop moeten voorlezen aan hun medespelers. De kanskaarten stimuleren het kansgericht en positief denken. Ook stimuleren ze ondernemerschap en creativiteit binnen een veranderende situatie of organisatie.

Ondernemen is kansen zien en grijpen. De kanskaarten zullen wellicht uitdagen, dwingen om na te denken én om kleur te bekennen. Laat de kanskaarten inspireren. ‘Denk eens in kansen’ is de centrale doelstelling van dit spel.

Prijs:
Tags: , , , , , , ,

Ook interessant

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper didactiek

didactiek download

Whitepaper HR

HR download onderwijs

Whitepaper leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper organiseren

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

Whitepaper technologie

Onderwijs Technologie download

Ledenonderzoek

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu