Tags: kwalificatie, ontwikkelingsgericht, profesionalisering

Subsidieregeling korte scholingstrajecten vo verlengd

Werkt u als leraar in het voortgezet onderwijs of wilt u in die sector gaan werken? Als u daar niet de juiste bevoegdheid voor hebt, dan kunt u een subsidie aanvragen om deze met een kort scholingstraject te halen.

Subsidieregeling voor (aanstaande) docenten in het VO

Werkt u als leraar in het voortgezet onderwijs of wilt u in die sector gaan werken? Als u daar niet de juiste bevoegdheid voor hebt, dan kunt u een subsidie aanvragen om deze met een kort scholingstraject te halen. De Regeling subsidie korte scholingstrajecten vo wordt per 1 januari 2022 verlengd tot en met het kalenderjaar 2022. De regeling dient om docenten in spe in staat te stellen hun onderwijsbevoegdheid te behalen en houdende wijziging van de Regeling subsidie zij-instroom 2017 in verband met het verruimen van de mogelijkheden voor zij-instromers (Regeling subsidie korte scholingstrajecten vo)

De volgende scholingstrajecten komen voor subsidie in aanmerking:

  • een traject waarmee u bekwaam wordt om les te geven in de onderbouw van de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen van het vmbo. U kunt zo’n traject alleen volgen als u de pabo hebt afgerond;
  • een traject uit kolom I en II van bijlage 1 en 2 van de Beleidsregel ontheffing benoembaarheidsvereisten en bekwaamheidserkenning vo;
  • een traject uit kolom V van de Regeling conversietabel getuigschriften en vakken vo;
  • een educatieve module; een educatieve module volgt u bij de universiteit nadat u een verwante universitaire bachelor hebt behaald.

Subsidie aanvragen

U kunt de subsidie aanvragen bij DUO. Op de aanvraagpagina staat meer informatie over de voorwaarden voor uw aanvraag, de bovengenoemde trajecten en de hoogte van het subsidiebedrag.


Bron:

Nieuwsbrieven Ministerie van OCW

Tags: kwalificatie, ontwikkelingsgericht, profesionalisering
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Nieuws

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.