Tags: ideeën, innovatie, mbo, pitchen

André Kuipers: ‘Zonder mbo geen ruimtevaart’

Met 100 studententeams en 100 astronauten gaat NL MOONSHOTS ’24 aan de slag met next-level Moonshots van januari tot oktober 2024. Verwacht een dosis inspiratie, exclusive events, een community van like minded peers en je eigen astronaut-coach.

De wereldberoemde Nederlandse astronaut André Kuipers werkte voor ESA (Europese ruimtevaartorganisatie) en is één van de twee Nederlandse astronauten – de andere is de inmiddels overleden Wubbo Ockels. In twee ruimtereizen – één in 2004 en één in 2011-2012 – was hij opgeteld maar liefst 204 dagen in de ruimte.

Oproep

En nu heeft André een dringende oproep aan alle mbo-studenten van Nederland! Want hij is op zoek naar de grootste ideeën, de meest creatieve lifehacks en de meest bizarre space inventions om onze wereld vooruit te brengen. En daar kun jij hem dus bij helpen!

In 2024 vindt het NL Moonshots24 event plaats. Hier worden de beste ideeën van alle studenten gepresenteerd aan 100 astronauten. Uiteindelijk gaan 100 studententeams met de 100 astronauten samen aan de slag met deze crazy ideas!

Out-of-the-box

Naar welke ideeën zijn André Kuipers en het team achter Moonshots op zoek? ‘We zijn op zoek naar ideeën van studenten uit allerlei vakgebieden. Dus niet alleen techniek, maar ook andere wetenschappen, medici, ruimterecht, kappersscholen, noem maar op. We hebben verschillende categorieën waaronder een crazy idea kan vallen: aarde, mens, technologie, data, AI, en nog een extraordinary categorie voor de out-of-the-box-ideeën.

Bekijk de video van: André Kuipers

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Vier D’s

Bij ruimtevaart en moonshots denken de meesten niet aan het mbo. Maar Moonshots staat nadrukkelijk ook open voor mbo-studenten. ‘Absoluut!’, antwoordt Kuipers. ‘Je hebt vier soorten mensen nodig voor een succesvolle onderneming, vier “D’s”. Je hebt dromers nodig die met een gek idee komen. Je hebt denkers nodig, wetenschappers, die gaan uitrekenen of het kan. Je hebt doeners nodig, ingenieurs en technici, die het bouwen. En je hebt durfallen nodig, mensen die zo gek zijn om het te doen. Daar kun je zelfs nog een vijfde “D” aan toevoegen, die van de donateur. Als je er eentje mist, lukt het niet. Mbo’ers zijn keihard nodig om “het te bouwen”.

NL Moonshots24 heeft vijf impactvolle missies:

Earth

Ontdek de wereld: klimaat, natuur, biodiversiteit. Hier verwelkomen we wilde, crazy onhaalbare, revolutionaire ideeën om onze planeet te redden. Wat dacht je van reusachtige zeepbellen om het klimaat te sturen? Of een plan om de planeet echt groen te maken met space plants?

Human

Duik in de wereld van menselijke invloed, uitdagingen en de impact van ruimtereizen op de menselijke psychologie en gezondheid. In deze missie moedigen we je aan om te experimenteren met ideeën die de mensheid op zijn kop zetten. Stel je voor dat we dromen kunnen delen via de ruimte of zelfs nieuwe manieren kunnen vinden om onsterfelijk te worden. Jouw crazy ideas kunnen hier de toekomst van de mens vormgeven.

Tech

Maak de evolutie mee van Homo sapiens naar Homo technicus, waar technologie een cruciale rol speelt in ruimteverkenning. Hier kun je de wildste technologische dromen verkennen. Misschien is er een manier om de mensheid te upgraden naar cyborgs die geschikt zijn voor ruimtereizen, of kun je denken aan het bouwen van een ruimtelift naar de maan. Laat je verbeelding de vrije loop!

DATA/AI

Dompel jezelf onder in de wereld van gegevens, waar satellieten alles aandrijven, van bankwezen tot nooddiensten, en de toekomst van kunstmatige intelligentie stimuleren. Stel je voor dat je de controle hebt over alle gegevens in het universum. Hoe zou je dat gebruiken?

Extraordinary

Voor de meest buitenissige ideeën hebben we dit buitengewone thema. Hier is geen limiet aan de gekheid. Denk aan tijdreizen, communicatie met buitenaards leven of het creëren van een parallel universum. Alles is mogelijk!

 

Calling All Student Pioneers

Kies je missie, drop je idee, laat je inspireren en breng je concept verder. Pitch je moonshot-idee voor astronauten, met guidance van je eigen astronaut-teamcoach. Registratie opent op 1 oktober 2023, sluit begin januari 2024, en het programma knalt van start in januari. Ontdek dat de toekomst begint met gedurfde ideeën en dromen die verder gaan dan de sterren. Let your Crazy Ideas Roar. Echte Moonshots. Think Bigger Than Ever.

Meedoen?!

Voor meer informatie of het indienen van jouw crazy idea ga je naar www.moonshots24.nl. Vanuit Guruz gaan we deze geweldige Moonshots zeker volgen!! Dus succes aan alle mbo-studententeams, vol aan de bak want je kunt jouw project indienen tot uiterlijk 8 januari 2024. Pak deze kans om de wereld te verbeteren met jouw toffe ideeën. Doe nieuwe ervaring op en vergroot je netwerk.

Guruz

Neem zeker ook even een kijkje op de website van Stichting Guruz. Non-profit Stichting Guruz maakt als “missing link” het Nederlandse mbo beter en helpt het bedrijfsleven met hun employer branding in het mbo. Samen versterken we het mbo imago.

Tags: ideeën, innovatie, mbo, pitchen

Ook Interessante Video’s

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Schooldirecteur | Margrietschool

Boek

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Bouwen maar HJK banner Landelijk congres Jonge Kind-600x275a
landelijk congres bouwen maar banners-600x627a

Landelijk congres Jonge Kind 2024: Bouwen maar!

App

gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen