College Coins is een mobiele applicatie die studenten met behulp van gamification activeert om de sociale en academische binding met hun school en opleiding te vergroten. Aan de hand van challenges kunnen zij deze coins verdienen.
College Coins
Oplossing: Software/ICT
Focus Klant: Scholen
Doelsector: HBO
Omvang: Scale-up
Herkomst: Nederland
Talen: Nederlands

Studentonboarding met College Coins

Verbind op een innovatieve manier de verschillende fases en activiteiten van studentonboarding met College Coins.

De periode tussen het eerste contactmoment dat potentiële studenten met uw opleiding hebben, tot en met de eerste honderd dagen van de studie zijn van groot belang om studenten te binden en te betrekken bij de studie die zij hebben gekozen. Een goede pre- en onboarding van studenten draagt bij aan studiesucces en helpt studie-uitval tegen te gaan. Maar hoe zorg je voor binding, betrokkenheid en gemotiveerde studenten?

College Coins

De College Coins-app leent zich perfect als digitaal platform waar (potentiële) studenten op een speelse en uitdagende manier aan de slag gaan met sociale en academische binding. De toepassing van gamification, in de vorm van onder andere challenges, coins en badges, zorgt voor meer betrokkenheid en hogere motivatie bij de deelnemers. Daarnaast stimuleert het de autonomie en werkt het competitieve element motiverend.

Hoe werkt het?

De school schaft de licentie aan en de studenten downloaden vervolgens de gratis app. In plaats van irritatie over het gebruik van de mobiele telefoon tijdens activiteiten, is het apparaat nu het distributiekanaal voor challenges, activiteiten en berichten en wordt zo een actief onderdeel van het pre- en onboarden van studenten.

Challenges
Challenges zijn actieve opdrachten. Ze kunnen verplicht of facultatief zijn. De opdracht komt middels een pushbericht binnen op de smartphone van de student. De student accepteert de opdracht om die vervolgens individueel, in teamverband of klassikaal te volbrengen.

Coins
Met iedere opdracht zijn coins te verdienen. In een ranglijst die in de app wordt bijgehouden kunnen studenten zien hoe zijzelf, hun team en hun klas presteren ten opzichte van de rest. Gedurende de looptijd van het traject is de competitie echt ‘aan’!

Badges
De verschillende challenges en activiteiten kunnen aan badges worden gekoppeld. Een badge kan worden ingezet om een bepaalde competentie, vaardigheid of prestatie te onderschrijven en belonen.

Motivatie
De coins kunnen aan studiepunten gekoppeld worden, maar ze kunnen ook worden ingewisseld voor items in de College Coins-store. Daarmee vormen ze een extra motiverende laag over het onderwijs. 

Video: College Coins ‘wat is het en wat kun je ermee’

Tags: app, gamification, onboarding, toetsing

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.