Tags: , , , ,

Code Qube

Code Qube is een handige tool om kinderen kennis te laten maken met programmeren. Aan de hand van een digitale webapplicatie leren kinderen een eigen website te bouwen en deze te programmeren.

Wil jij leren programmeren met jouw klas? Code Qube heeft hiervoor een leuke en leerzame tool ontwikkeld.

Programmeren met HTML en CSS

Code Qube is een handige tool om kinderen kennis te laten maken met de wereld van het programmeren. Hierbij leren de kinderen hoe websites zijn opgebouwd en worden ze gestimuleerd om samen te werken. 

Code Qube is ontwikkeld aan de hand van verschillende 21st Century Skills. Hierbij leren de leerlingen om hun eigen website op te bouwen en om deze te programmeren met codeertalen als HTML en CSS.

Voordat de leerlingen starten met programmeren krijgen zij eerst een digitale introductie. Via de webapplicatie worden de codes geïntroduceerd door middel van spelletjes, quizzen, afbeeldingen en video’s. Vervolgens gaan de kinderen deze codes zelf fysiek nabouwen en programmeren. Indien alles goed geprogrammeerd is kunnen de kinderen zelf kijken of de website daadwerkelijk werkt. Door middel van een URL is deze website vervolgens online te bekijken door vrienden en familie.

Code Qube is geschikt voor leerlingen uit het primair onderwijs. Via de website kun je een offerte voor jouw school aanvragen. Toch nog niet helemaal overtuigd, dan kun je ook altijd eerst een gratis demo aanvragen.

Tags: , , , ,

Ook interessant

Community leden

Leden onderwijscommunity

Onze social kanalen

LinkedIn

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu