Edubadges is een platform voor digitale certificaten voor het Nederlandse onderwijs. Met een Edubadge krijgen studenten een bewijs van opgedane kennis en vaardigheden. Deze kunnen zij vervolgens toevoegen aan hun CV.
Edubadges
Oplossing: Software/ICT
Focus Klant: Studenten
Doelsector: VO, MBO, HBO
Herkomst: Nederland
Talen: Nederlands

Edubadges

Edubadges is een platform waar studenten digitale certificaten kunnen behalen. Met een Edubadge geef jij als school je studenten een bewijs van opgedane kennis en vaardigheden, zodat zij deze kunnen toevoegen aan hun cv of online kunnen tonen wanneer zij ergens gaan solliciteren. 

Met Edubadges worden de geleerde kennis en skills van studenten zichtbaar aan de hand van badges. Dit zijn digitale certificaten die bewijzen dat de student bepaalde kennis heeft opgedaan of een specifieke vaardigheid beheerst. Dit kunnen vaardigheden zijn die zij binnen hun studie geleerd hebben, maar dit kunnen ook vaardigheden zijn welke zij buiten hun studie hebben opgedaan, bij bijvoorbeeld stages en bijbanen. Ook aan deze geleerde kennis en skills kunnen dus Edubadges worden gekoppeld. 

Met Edubadges kunnen jouw studenten duidelijk laten zien over welke skills zij beschikken en hoe zij zich onderscheiden van anderen. 

Wil jij ook dat jouw studenten zich onderscheiden van anderen? Bekijk wat Edubadges voor jouw school en studenten kan betekenen.

Edubadges is een initiatief van SURF, een coöperatieve vereniging van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen op het gebied van innovatie en ICT. 

Tags: app, portfolio, tool

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.