GO! is een digitale leeromgeving waar samenhangende thema's aan bod komen. Bij deze thema's staan ontdekken en onderzoeken centraal. De thema's zijn schoolbreed in te zetten, waardoor de hele school aan hetzelfde thema kan werken.
GO! Onderwijs
Oplossing: Software/ICT
Focus Klant: Scholen
Doelsector: PO, VO
Omvang: Start-up
Opgericht in: 2017
Herkomst: Nederland
Talen: Nederlands

GO!

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en onderzoekend aangelegd. Om dit te stimuleren heeft GO! diverse leermethodes ontwikkeld. Dit zijn leermethodes waarbij kinderen op een speelse en activerende manier op onderzoek uitgaan.

Verwonderen, Onderzoeken en Leren

GO! Geïntegreerd Onderwijs is een digitale leeromgeving. Hier worden thema’s als wereldoriëntatie, burgerschap, digitale geletterdheid, wetenschap, natuur en techniek,  filosofie, kunst en cultuur in samenhang aangeboden.

Tijdens deze thema’s worden leerlingen door middel van ‘Grote Vragen’ gestimuleerd om zelf na te denken, te ontdekken en te onderzoeken. Dit zijn vragen die je niet zomaar kunt googelen.

Deze activerende vorm van didactiek zorgt er voor dat de leerlingen zelfstandig hun kennis van de wereld vergroten en tegelijkertijd aan hun vaardigheid in lezen, taal en rekenen werken.

De thema’s van GO! kunnen schoolbreed worden ingezet, waardoor de hele school aan hetzelfde overkoepelende thema kan werken. Elke groep werkt hierbij dan op zijn eigen niveau aan dit thema.

GO! is geschikt voor kinderen uit het primair onderwijs en voor kinderen uit de eerste klassen van het voortgezet onderwijs.

Benieuwd wat GO! voor jouw school kan betekenen?

Tags: , , ,

Ook Interessante Apps & Tools

Hoofdpagina – Apps & Tools

FiltersCategorie Apps & ToolsResetCreatie & samenwerking12Flipping the classroom & Blended learning10Gamification & 21e eeuwse vaardigheden22ICT11Leeromgeving & studievoortgang37Nakijken & feedback8Overige14Professionele ontwikkeling9Toetsing & quizzes19Thema'sResetAlleArbeidsmarkt 2Didactiek 8Gelijke Kansen 1Leeromgeving 19Leiderschap en Management 1Leren…
Lees verder

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Senior Beleidsadviseur Onderwijsontwikkeling en Kwaliteit | VO Haaglanden

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Avond van de Leraar door het Lerarencollectief
logo Het Lerarencollectief

Avond van de Leraar #4: Effectief Leesonderwijs

App

Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Piccoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus! 
gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen