Padlet is een digitaal prikbord waar je tekst op kan plaatsen en op kan samenwerken. Padlet is op verschillende manieren in te zetten, zo is het ideaal voor een brainstormsessie of om de meningen in jouw klas te peilen.
Padlet
Oplossing: Software/ICT
Focus Klant: Leerlingen
Doelsector: PO, VO, MBO, HBO
Talen: Engels

Padlet

Padlet is een digitaal prikbord waar iedereen met een internetverbinding teksten op kan plaatsen. Padlet kan op veel verschillende manieren ingezet worden, bijvoorbeeld als hulpmiddel voor interactief lesgeven of om meningen te peilen. De app heeft dan ook veel raakvlakken met de app AnswerGarden

Met Padlet maak je een eigen bord aan. Hier kun je teksten, afbeeldingen en linkjes opzetten. Nadat je het bord gedeeld hebt met anderen, kunnen ook zij op dit bord berichten achter laten. Padlet werkt in realtime, waardoor je gelijk kunt zien wat andere mensen uit jouw groep typen. Dit maakt het een ideale tool voor een brainstormsessie. 

Wat verder handig is, is dat je met Padlet alleen als maker een account nodig hebt. Deelnemers kunnen zonder account deelnemen aan jouw bord.

Padlet is eenvoudig te gebruiken. Probeer het nu gratis via de webbased app of download de app via de appstore. Een premium account is vanaf €9,- per maand verkrijgbaar.

Benieuwd naar deze app? Meester Sander legt het hieronder uit.

Tags: app, Brainstorm, Interactief lesgeven, samenwerken, tool

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.