In 2005 was WRTS het eerste platform in Nederland waarmee je op een snelle en makkelijke manier online woordjes kon leren. Tegenwoordig heet het StudyGo (sinds juli 2023). StudyGo is een uitgebreid platform voor alle schoolvakken, waar middelbare scholieren kunnen leren met kant-en-klare samenvattingen, oefeningen, proeftoetsen, persoonlijke leerschema’s, uitlegvideo’s en meer. En dat allemaal aansluiten op de lesmethoden en boeken. Woordjesleren is en blijft gratis.
Study Go!
Oplossing: Software/ICT
Focus Klant: Scholen, leerlingen
Doelsector: PO, VO
Omvang: Volwassen
Opgericht in: 2005
Herkomst: Nederland
Talen: Nederlands

StudyGo: maakt schoolwerk makkelijker

Leerlingen kunnen er aan de slag met oefeningen, proeftoetsen, uitlegvideo’s van vakdocenten, woordjes leren of vragen stellen aan tutoren.

StudyGo – beschikbaar voor alle vakken

Met een gratis docentaccount op StudyGo maak je lesstof, begin je de les met een interactieve quiz, kun je huiswerk klaarzetten, de voortgang van je leerlingen volgen en je leerlingen zelfstandig laten leren.

Volg de voortgang van leerlingen

Met welke woorden of begrippen hebben je leerlingen moeite? En welke leerling kan nog wat extra hulp gebruiken? Binnen een groep zet je eenvoudig oefeningen klaar en houd je overzichtelijk de activiteit per leerling bij.

Aansluiting op lesmethode 

StudyGo werkt samen met bijna alle lesmethodes. Zo kunnen leerlingen meteen aan de slag en weten ze zeker dat ze het juiste leren relevant voor het schoolwerk.

Naast woordenlijsten van bekende lesmethodes voor vreemde talen (zoals Stepping Stones, Grandes Lignes en TrabiTour), is StudyGo ook gekoppeld aan van methodes voor wiskunde, natuur- en scheikunde, biologie, aardrijkskunde, economie en geschiedenis. Maar je kunt
natuurlijk ook zelf lijsten of oefeningen maken.

Maak je eigen groepen aan

Creëer je eigen groepen en voeg je leerlingen er eenvoudig aan toe. Binnen deze groep kun je huiswerk klaarzetten en de resultaten van je leerlingen bekijken.

Leerlingen kunnen zelfstandig werken

StudyGo is al 15 jaar het meest gebruikte overhoorplatform voor het leren van woordjes en begrippen, zowel voor thuis als op school. Leerlingen kunnen met een e-mailadres gratis een account aanmaken en direct aan de slag met oefenen. Hierbij kiezen ze zelf hun favoriete overhoormethode, en kunnen zo op hun eigen manier en in hun eigen tempo de woorden en begrippen overhoren. Willen ze meer dan kunnen ze tegen betaling extra vakken of uitleg methodes krijgen.

Bezoek de website van StudyGo om te kijken wat zij voor jouw klas kunnen betekenen.

Tags: app, huiswerkbegeleiding, toetsing, tool

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.