» Apps & Tools

»

Mentimeter

Mentimeter

Mentimeter

Mentimeter is een interactieve webtool waarmee je toetsen af kunt nemen en meningen kunt peilen in jouw klas. In grote lijnen is de basis van Mentimeter hetzelfde als die van Kahoot!. Mentimeter wordt dan ook veelal ingezet als middel om te toetsen. Met deze interactieve tool kun je als docent dus heel gemakkelijk de kennis van je leerlingen testen, peilingen houden of lessen evalueren.

Mentimeter werkt vrij eenvoudig. Je maakt een betaald of een gratis account aan via de website, waarna je vervolgens een quiz of discussie aan kunt maken. Mentimeter genereert van hieruit automatisch een pincode. Vervolgens kunnen de leerlingen met hun tablet en met deze pincode inloggen op de website. Zodra zij zijn ingelogd kunnen zij deelnemen aan de peiling of quiz. Leerlingen hebben hiervoor geen account nodig. 

Mocht je Mentimeter ook eens willen uitproberen in jouw klas? Via deze site kun je het uitproberen. Met een gratis account kun je twee vragen stellen. Mocht je meer vragen willen stellen dan heb je voor een kleine tien euro per maand een premium account. 

Bekijk hier een korte uitleg van deze tool.

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor leden die zijn ingelogd. Je kunt hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Menu

Welkom in onze nieuwe omgeving! 

We hebben het aanbod sterk uitgebreid met vacatures, opleidingen, boeken, events, apps en tools en bovenal!

De community omgeving waar je kan chatten, linken en kennis kunt delen.

Wij moedigen bijdragen uit de community aan. Heb je onderzoeksresultaten, een essay of boekrecensie, of zomaar een blog? Deel jouw ervaring met de community.