Tags: afstandsonderwijs, coronacrisis, structuur, thuiswerken, welzijn

Corona kroniek van een student

Geduld is een schone zaak, vooral in deze tijd. De bevindingen van een ROC studente. Hoe ervaart zij deze uitdagende onderwijsperiode zonder direct contact met haar peers. Hoe houdt zij focus?

Bloggen vanaf de bank

We hebben allemaal last van de maatregelen rondom het corona virus. Wie had ooit gedacht dat 2020 zo raar zou lopen. Ik dacht in het begin zelfs dat dit nou eindelijk mijn jaar zou worden, met toffe dingen op de planning. Vakanties, weekendjes weg, festivals en andere evenementen en nog zo veel meer wat dit jaar kon brengen.

En toen was daar ineens corona! Welkom corona, dankjewel ook dat je niet alleen mijn leven onderste boven gooit maar ook dat van zovele anderen; niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Je bent best dominant aanwezig. Corona – je bent als een klap in mijn gezicht. Gelukkig ben ik gezond, let ik goed op mezelf en kom ik niet veel buiten. Ja, ik neem gewoon mijn verantwoordelijkheid.

Corona en school

Bijna alle scholen in Nederland en waarschijnlijk ook andere landen zitten nu opgescheept met online les. Het is even zoeken vind ik zelf, maar ja je houdt het toch niet tegen. Hoe ik het doe? Nou ik zet elke avond mijn wekker om 09:00 AM en sta gewoon op. Ik ontbijt goed want dat is belangrijk. Soms lees ik de opdrachten die ik moet maken vóór het ontbijt en anders tijdens. Ik ga gewoon aan de slag. Juist door niet uit te stellen, is het niet zo moeilijk om te doen wat er van je gevraagd wordt. En ja, het is soms veel, en zeker lastig. Het feit dat je je sociale contacten moet missen is niet niks en valt niet uit te vlakken. Je kan ook niet even naar de lerarenkamer lopen als je een vraag hebt, en je mist je klasgenoten ontzettend (of juist niet…).

Mijn tip is dan ook:

Sta lekker op tijd op, ontbijt uitgebreid, werk aan je opdrachten van school. Doe dat niet in bed, je bed is namelijk om in te slapen. Wissel het af. Werk niet langer dan een uur achter elkaar. Neem daarna een lekkere pauze; eet wat, kijk een serie, loop hard, speel een spelletje of ga gewoon je ouders, broer of zus vervelen. Wanneer je dat een kwartier tot half uur gedaan hebt, maak je gewoon je opdracht af en lever je het op tijd in. Wanneer je dat gedaan hebt, is er een last van je schouders. Daarna kan je gewoon andere leuke dingen doen. Stel niks uit, ook als je het niet begrijpt. Mail je docent wanneer je vragen hebt, misschien duurt het even voordat je een antwoord hebt, maar zij doen ook hun best! Geduld is een schone zaak, vooral in deze tijd.

De dagen gaan sneller voorbij, wanneer jij je dag goed in deelt.

Vorige week ging mijn week namelijk ontzettend langzaam, moeizaam, saai. Maar deze week ging gewoon sneller voorbij. Omdat ik mijn dag op de juiste manier indeel. Wanneer school mij te veel wordt, leg ik het gewoon even opzij. Dan pas ik dus een pauze in en ga ik even wat anders doen.

Corona en je leven in het algemeen:

Probeer deze tijd zo goed en gezond mogelijk door te komen. Ga lekker op tijd je bed uit, ga wat doen. Ja, oké, je kan niet veel doen met deze maatregelen. Vooral als het mooi weer is en de terrassen dicht zijn. Wees creatief. Je hoeft niet met groepen naar buiten om het leuk te hebben. Ga naar buiten met één vriendin, met je hond, of één van je ouders om een frisse neus te halen. Ook kan je thuis heel creatief zijn met sporten.  Er zijn genoeg work-out apps voor thuis. Een goede conditie is nou eenmaal heel belangrijk. Niet alleen in deze tijd, maar gewoon in het algemeen.

Eet voldoende groente en fruit. Wat ik nodig heb is vitamine D, maar misschien is voor jou wat extra vitamine C ook wel handig. Dus eet mandarijnen, kiwi’s, bessen en aardbeien bijvoorbeeld. Fruit kan namelijk heel lekker zijn. Ook groente en aardappelen heb je hard nodig deze tijd. Laat nou dus niet elke avond je eten thuisbezorgen omdat je te lui bent om te koken. Het kan ook heel leuk zijn om te koken, maak er een gezinsactiviteit van. Het komt er dus op neer dat je gewoon het beste ervan moet maken om niet depressief te worden. Als je lekker in je vel zit wanneer deze crisis voorbij is, dan is het makkelijker om het normale dagelijks leven weer op te pakken.

Stay safe

Wanneer jij je ziek voelt, blijf gewoon binnen. Ga gewoon in bed liggen en vermijd sociale contacten. Jij en ik worden misschien niet zo ziek, maar wij geven het wel door aan mensen die er echt heel ziek van kunnen worden ook al is het onbewust. Denk niet alleen aan je zelf in deze tijd, maar ook aan anderen. Lieve lezers, pas allemaal goed op jullie zelf en op de mensen in je omgeving. Zorg ervoor dat je niet ziek wordt van corona of ziek wordt van verveling. Be careful!

Nadia Brinkhaus, eerstejaars student ROC Nijmegen.

Tags: afstandsonderwijs, coronacrisis, structuur, thuiswerken, welzijn
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Regeren over krimp en tekort is vooruitzien

Voor toekomstbestendig onderwijs moet je als schoolorganisatie steeds meer mensgericht en strategisch handelen met een vooruitziende blik. En regionaal optrekken met alle betrokkenen om de problemen zo goed mogelijk voor…
Lees verder

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE