Tags:

Wizenoze – Web for Classrooms

De Onderwijs Pitch Arena komt eraan, ook Wizenoze doet hieraan mee. Wizenoze komt met een zoekmachine speciaal voor het onderwijs: Web for Classrooms. Een plek waar leerlingen begrijpelijke en betrouwbare informatie kunnen vinden.

» Artikelen
» Technologie

»

Wizenoze – Web for Classrooms

Web for Classrooms: de slimme zoekmachine voor het onderwijs

Wizenoze
Tegenwoordig is het internet ook in het onderwijs niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk. Maar waar vinden leerlingen in de wirwar van informatie betrouwbare en begrijpelijke informatie? Waar vinden leerkrachten en docenten geschikte informatie ter verrijking van hun lessen?

Wizenoze ontwikkelt producten die ervoor zorgen dat leerlingen en leerkrachten goed en makkelijk kunnen zoeken naar betrouwbare en relevante websites die passen bij hun leerfase en leesniveau en geschikt voor het onderwijs.

Web for Classrooms
Web for Classrooms is een zoekmachine waar leerlingen kunnen zoeken naar begrijpelijke en betrouwbare informatie. De websites die opgenomen zijn in de collectie van Web for Classrooms zijn handmatig geselecteerd door informatiespecialisten en goedgekeurd door docenten.

Met Web for Classrooms kan er worden gefilterd op leeftijd en leesniveau. Leerlingen vinden daardoor precies de juiste en relevante websites die aansluiten op hun leesniveau. Wizenoze’s machine learning experts hebben leesbaarheidsalgoritmen ontwikkeld met behulp van kunstmatige intelligentie om op die manier een zeer betrouwbaardere voorspelling van het leesniveau van elke willekeurige tekst in onze collectie te kunnen doen. Hierdoor voorkom je dat leerlingen onnodig tijd verspillen aan onbetrouwbare informatiebronnen, fake news of te lastige teksten.

Wizenoze heeft collecties van betrouwbare websites samengesteld voor het PO en het VO samengesteld en samen met haar partner Stichting Consortium Beroepsonderwijs, heeft Wizenoze ook collecties samengesteld voor het MBO en VMBO voor de domeinen Techniek en Zorg en Welzijn.

Daarnaast is Web for Classrooms ook in het Engels beschikbaar en wordt het wereldwijd ingezet om leerlingen toegang te geven tot betrouwbare informatie van het internet. In de Nederlandse versie van Web for Classrooms kan door leerlingen ook gezocht worden in de Engelstalige collectie, bijv. ter ondersteuning van tweetalig onderwijs.

Leerdoelonderwijs
Aan het einde van 2021 zal Wizenoze voor het PO het productaanbod verder uitbreiden met een nieuwe versie van Web for Classrooms ter ondersteuning van leerdoelonderwijs. In deze versie kunnen leerlingen naast het vrij zoeken in de collectie ook navigeren door alle SLO-leergebieden en bijbehorende leerdoelen waarbij ze bij elk leerdoel relevante informatie en instructie van het internet aangeboden krijgen. Deze oplossing biedt Wizenoze al in andere landen en zijn te proberen via Wizeup.world.

Aan de slag met Web for Classrooms
Web for Classrooms wordt in de eerste plaats geïntegreerd door de partners van Wizenoze in het onderwijs ter verrijking van hun onderwijsplatforms, zoals de platforms van Schoolsupport, Onlineklas, Plantyn en Geïntegreerd Onderwijs. Daarnaast is er ook een web-based applicatie van Web for Classrooms beschikbaar die gratis te proberen is via webforclassrooms.com.

Voor het PO is een schoollicentie op Web for Classrooms is te bestellen via de website van APS IT diensten. Voor het VO kan een schoollicentie besteld worden via sales@wizenoze.com.

Tip: Lees ook ons gerelateerde artikel over dit onderwerp.

Tags:
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook interessant

Community leden

Leden onderwijscommunity

Onze social kanalen

LinkedIn

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu