Tags: ,

De volgende generatie leren om groot en voor zichzelf te denken

De volgende generatie leren om groot en voor zichzelf te denken. Leer kinderen leren groot te denken, voor zichzelf te denken en ons uit te dagen om te durven denken.

De volgende generatie leren om groot en voor zichzelf te denken

Leer kinderen leren groot te denken, voor zichzelf te denken en ons uit te dagen om te durven denken.

Bekijk de video van: Jasper Rijpma

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Over Jasper Rijpma

Jasper Rijpma werkt momenteel op het ‘Hyperion Lyceum’ in Amsterdam als geschiedenisleraar. Naast geschiedenis geeft hij ook les over het onderwerp ‘Grote Denker’, dat hij samen met enkele van zijn collega’s heeft opgezet. ‘Great Thinkers’ is een combinatie tussen levensbeschouwing, sociologie, geschiedenis en filosofie. Het is onderwijs dat zich richt op de wereld waarin studenten leren om samen groot te denken. Op zijn school heeft Jasper ook ‘Bureau V’ opgericht, waar studenten die zichzelf willen verdiepen, versnellen, verrijken of verbreden zich kunnen aanmelden. Op 4 oktober 2016 ontving Jasper ‘Teacher of the Year’ in de sector ‘Secundair onderwijs’.

Grote Denkers

Grote denkers in de 18e eeuw begonnen het tijdperk van de verlichting, begonnen met revoluties in de wetenschap, filosofie, politiek en kunst. Hun ideeën hebben de wereld helemaal naar de 21e eeuw gevormd. Maar durven we in de eeuw van 140 karakters toch zo groot te denken? Jasper geeft de cursus ‘Grote denkers’, waarbij hij studenten uitdaagt om kritisch en creatief in gesprek te gaan met maatschappelijke thema’s door na te denken over de filosofen uit het verleden.

Tags: ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Video’s

Verstaan van straatcultuur voorkomt veel problemen

Gerelateerd:Multicultureel vakmanschap maakt docent weerbaarder Promovendus Anneke Dubbeld constateert dat docenten zich vaak niet goed voorbereid voelen op het lesgeven in een multiculturele klas. Dubbeld…Kansenongelijkheid in het onderwijs & de…
Onderzoeker- leraar Iliass El Hadioui schetst het probleem in vele grootstedelijke scholen waar de cultuur van de straat vaak botst met die van de school. De Transformatieve School benadering; steun de leraar in zijn werk.
Lees verder

Mijn idee voor onderwijs #4 Arnold Jonk hoofdinspecteur

Gerelateerd:Hoogbegaafde leerling vaak zonder school Slechts 25% van de samenwerkingsverbanden biedt voltijds hb-onderwijs blijkt uit onderzoek. De behoefte aan dit type onderwijs kan wel eens…Zij-instromers in het onderwijs: psycholoog wordt…
In de reeks ‘Mijn idee voor Onderwijs’ presenteren professionals van diverse kennisdomeinen hun antwoord op de vraag: wat is het doel van onderwijs? Aan de hand van cijfers en diagrammen schets Jonk de stand van zaken en de knelpunten.
Lees verder

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Meld je aan voor het Onderwijs Innovatie Festival, netwerkevent onderwijs, lerarencollectief

Artikelen & Blogs

Vacatures

🙁

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Projectmedewerker Onderwijs | CAOP

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Avond van de Leraar door het Lerarencollectief
logo Het Lerarencollectief

Avond van de Leraar #4: Effectief Leesonderwijs

App

Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Piccoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus! 
gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen