CARE-FREE is een APP over kindermishandeling door en voor jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar en ouder. Wat is kindermishandeling, waarom gebeurt het en wat kun je doen als je je zorgen maakt over jezelf of een ander.

In de CARE FREE app wordt informatie gegeven over wat kindermishandeling is, waarom het gebeurt en wat je kunt doen als je je zorgen maakt over jezelf of een ander.
Focus Klant: Leerlingen
Doelsector: PO, VO
Talen: Nederlands

CARE-FREE: app over kindermishandeling

CARE-FREE is een APP over kindermishandeling door en voor jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar en ouder. In de APP wordt informatie gegeven over wat kindermishandeling is, waarom het gebeurt en wat je kunt doen als je je zorgen maakt over jezelf of een ander.

De APP geeft tips hoe je een gesprek kunt aangaan met die ander, een bekende of hulpverlener. Uiteindelijk beslis je zelf of je iets met de gegeven informatie doet en wanneer je dat doet. Er worden geen gegevens opgeslagen waardoor je hem anoniem kunt gebruiken.

Bespreekbaar maken

Naomy Rojnik, ontwikkelaar van de APP: ‘Ieder kind verdient de kans om op een veilige (anonieme) manier kindermishandeling bespreekbaar te maken. Dit is vaak toch lastig want: Hoe maak je dit bespreekbaar? Waar kun je terecht? En durf je die informatie op te zoeken?’

Deze vragen had ik zelf ook toen ik in zo’n situatie zat, als jongere. Heel lang wist ik niet dat wat er gebeurde niet normaal was, want ik groeide ermee op. Pas toen ik informatie kreeg kon ik mijn vervelende gevoel plaatsen en hoefde ik de schuld niet meer bij mij zelf te leggen. Ik hoefde er niet meer alleen mee rond te lopen en kon op zoek naar een oplossing.

‘Samen met jongeren heb ik de APP CARE-FREE ontwikkeld, die jongeren de veiligheid en anonimiteit biedt die ze nodig hebben om hun eigen stem te laten horen. Onze missie is: Ieder kind geïnformeerd!’

Download de gratis APP

Wil jij weten wat kindermishandeling is of maak jij je zorgen over jezelf of een ander? Download dan de APP CARE-FREE. Wil je ons helpen? Deel dit bericht met anderen zodat het terecht kan komen bij diegene die deze informatie nodig heeft. Je vindt de gratis APP in de GOOGLE PLAY STORE en in de APPLE APP STORE

Tags: , , ,

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Schooldirecteur | Margrietschool

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Onderwijs Innovatie Festival Banner Homepage (5)

Onderwijs Innovatie Festival 2024

App

Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Piccoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus! 
gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen