Futuremindz ontwikkelt lesmodules die leerlingen stimuleren om creatief te denken en die leerlingen inspireren rondom techniek.  Met de 21-eeuwse vaardigheden als basis ontwikkelen zij deze lesmodules, denk hierbij vooral aan de inzet van innovatie, techniek en gamification. De basis voor deze lesmodules zijn voornamelijk kleine drones.
Futuremindz programmering
Oplossing: Fysiek
Focus Klant: Scholen
Doelsector: PO

Toekomstgericht leren met Futuremindz

Futuremindz ontwikkelt lesmodules die leerlingen stimuleren om creatief te denken en die leerlingen inspireren rondom techniek. Met de 21-eeuwse vaardigheden als basis ontwikkelen zij deze lesmodules, denk hierbij vooral aan de inzet van innovatie, techniek en gamification.

Drones

De basis voor de lesmodules van Futuremindz zijn kleine drones. Met de lesmodules van Futuremindz leren leerlingen om zelf met een drone te vliegen, om parcours te bouwen of om de drone te programmeren. Zo enthousiasmeren zij leerlingen voor techniek en wordt hun creatief oplossend vermogen op de proef gesteld.

Dronecup

In het Drone Cup lesprogramma leren leerlingen (en jij als docent) vliegen met een drone. In deze lessen leer je alles over het ontstaan van drones. Daarnaast ga je aan de slag volgens het design thinking proces, waarbij de klas obstakels bouwt voor een eigen droneraceparcour. Het lesprogramma wordt afgerond met een echte dronerace op je eigen of tegen een andere school (zie video). De lesmodule is leerkracht ondersteunend geschreven, waardoor je als docent eenvoudig aan de slag kunt.

Tevens verzorgt Futuremindz trainingen voor jou als docent. In deze trainingen leer je hoe innoveren op de hersens werkt, krijg je inzicht in de wereld van morgen en wordt het belang van innovatief vermogen zichtbaar gemaakt. Daarnaast krijg je tools en technieken die je in al je lessen kunt gebruiken en leer je uiteraard ook om zelf met een drone te vliegen.

Creëer je eigen VR-Wereld

Ook heeft Futuremindz een lesmodule ontworpen waarbij leerlingen zelf een eigen virtual reality wereld kunnen bouwen. In de lessenreeks ‘My VR World’ komt het creatief denken en handelen aan bod, net als het programmeren. Programmeren gebeurt met behulp van blokcodes die leerlingen stapsgewijs invoeren. Met My VR World kunnen de leerlingen dat op elk moment bekijken en testen. Dit is een bijzonder effectieve en visuele manier om te leren programmeren. 

De lesmodule bestaat uit vier lessen ook wel levels genoemd. Net zoals bij een game sluit elk level aan op het voorafgaande. Nadat de leerlingen de lessenreeks hebben doorlopen zijn ze bekend met VR en AR, hebben ze kennis gemaakt met creatieve denktechnieken en kunnen ze blokprogrammeren.

Benieuwd naar de lesmodules van Futuremindz? Bezoek dan de website.

Tags: 21e-eeuwse vaardigheden, gamification, programmeren

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.