Grondstof Loopbaan (voorheen LesLab LOB) is een vernieuwde digitale en analoge loopbaanmethode ontwikkeld door én met mbo-docenten en studenten.
Grondstof
Oplossing: Software/ICT
Doelsector: MBO
Omvang: Start-up
Herkomst: Nederland
Talen: Nederlands

Grondstof – het nieuwe LOB voor het mbo

Grondstof Loopbaan (voorheen LesLab LOB) is een vernieuwde digitale en analoge loopbaanmethode ontwikkeld voor het mbo. Op Grondstof ontdekken studenten hun talenten en hun passie. Vanuit deze basisprincipes worden zij klaargestoomd als beroepskracht in deze veranderlijke maatschappij.

Grondstof is ontwikkeld door én met mbo-docenten en studenten. Het lesmateriaal is volledig afgestemd op de belevingswereld van jongeren en het ontzorgen en inspireren van docenten.

Grondstof is niet alleen tijdens LOB en SLB te gebruiken, maar is ook vakoverstijgend in te zetten. Zet de thema’s in wanneer jij wilt en wanneer deze het meest relevant zijn voor jouw studenten. Zowel op gebied van hun persoonlijke, als professionele ontwikkeling.

Ontwikkeling

Studenten ontwikkelen zichzelf op persoonlijk vlak tijdens hun studie en in hun privéleven. Hierbij ontdekken ze hun ambities, talenten en wat bij ze past. Welke keuzes kunnen ze maken en hoe zetten ze daarbij hun netwerk in?

Ook op professioneel vlak ontwikkelen studenten zichzelf tijdens hun studie en tijdens hun loopbaan. Ze oefenen met vaardigheden, oriënteren zich op hun beroep en reflecteren op hun kwaliteiten en uitdagingen. Welke stappen zetten ze als professional en hoe blijven zij zichzelf ontwikkelen?

Deze ontwikkelingsvraagstukken vormen de fundamentele basis van Grondstof.

Tags: mbo, SLB

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.