Tags: , ,

Kwizl

Kwizl is een gratis tool waarmee je quizzen en toetsen kunt maken voor je klas. Door de vele mogelijkheden is het ideaal in te zetten als toetsingsmiddel of als hulpmiddel voor de leerlingen met het oefenen van hun huiswerk.

Kwizl

Kwizl is een gratis tool waarmee je quizzen en toetsen kunt maken voor je klas. Kwizl is op een aantal vlakken vergelijkbaar met Kahoot!, maar werkt toch net even iets anders. Zo kun je met Kwizl naast meerkeuze vragen ook open vragen stellen en biedt het extra mogelijkheden om toetsen af te nemen.

Met Kwizl kun je de tijdstippen instellen waarbinnen de toets beschikbaar is en kun je hiervoor een tijdslimiet instellen. Ook kun je kiezen hoe vaak leerlingen de toets mogen maken. Hierdoor kunnen leerlingen bijvoorbeeld eerst een aantal keren oefenen en kunnen zij de toets vervolgens op afstand of op school maken. 

Om spieken tegen te gaan heeft Kwizl ook een aantal oplossingen. Vragen kun je bijvoorbeeld in willekeurige volgorde laten verschijnen, net zoals de keuze mogelijkheden bij een meerkeuze vraag. Verder kun je daarnaast instellen dat leerlingen niet terug mogen bladeren. 

Met Kwizl kan jij als docent toetsen nakijken, maar je kunt er ook voor kiezen dat leerlingen onderling elkaars werk beoordelen. Dit maakt het voor je leerlingen allemaal nog een stukje leerzamer.

Tags: , ,

Ook interessant

Community leden

Leden onderwijscommunity

Onze social kanalen

LinkedIn

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu